Туристичка организација Златибор добитник "Туристичког цвета" (видео)

v

Туристичка организација Златибор добитник је престижног признања „Туристички цвет“ за 2023. годину, у категорији Туристичка организација. На свечаној церемонији, уприличеној почетком децембра у евент центру „Јуст & Лоббy“ у Београду, Туристичкој организацији Златибор уручена је ова награда, чиме је одато признање за дугогодишње напоре, иновације и посвећеност развоју туризма Златибора.

У години у којој је Златибор обележио 130 година своје туристичке традиције, стигло је и значајно признање за Туристичку организацију Златибор. Награда „Туристички цвет“, коју сваке године додељује Национална туристичка организација, потврда је изванредне преданости у раду и великог доприноса који Туристичка организација Златибор даје развоју дестинације.

"На 38. церемонији доделе "Туристичког цвета", награде Туристичке организације Србије која се традиционално додељује за значајна остварења у подизању квалитета туристичких услуга, као и за допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма, физичким и правним лицима у Србији, припала је Туристичкој организацији Златибор. У годинама пословања, ТО Златибор неколико пута је била добитник ове престижне награде али сматрам да је овај "цвет" посебно битан за нас јер долази у години јубилеја, у години у којој обележавамо 130 година туризма, у години која је за нас била посебна година јер смо у свим манифестацијама, организацијама догађаја и свим нашим промотивним активностима скретали пажњу на битност датума и ту традицију дугу 130 година. На основу и коментара колега на додели награда, сматрам да смо заслужено добили "Туристички цвет", рекао је Владимир Живановић, директор ТО Златибор.

Директор Живановић истиче да ова награда припада комплетној туристичкој привреди Златибора, људима који директно и индиректно раде на подстицању туризма на нашој дестинацији.

"Захвалио сам се и колегама из ТО Србије и комисији која је имала тежак посао јер је конкуренција била јака, колегама из Туристичке организације, колегама из локалне самоуправе општине Чајетина на подршци у раду али и комплетној туристичкој привреди и свим златиборцима, јер је ово наша заједничка награда и доказ да се дестинација развија у правом смеру. Туристички промет који остварујемо у овој години од преко милион ноћења, јесте још једна потврда да смо награду добили заслужено".

Са новим развојним пројектима и плановима за унапређење дестинације, развојем нових туристичких садржаја као што су изградња гондоле до Прибојске бање, изградња голф терена, великог спортског и конгресног центра, престижна награда ће бити оправдана.