Туристичка организација Златибор и Туристичка заједница града Лабин потписали протокол о сарадњи (видео)

тоз протокол

Протокол о сарадњи Туристичке организације Златибор са Туристичком заједницом града Лабин потписан је 24. фебруара на 45. Међународном сајму у Београду.

"Изузетно нам је драго да имамо прилику да сарађујемо са једном од најзначајнијих туристичких регија на нашим просторима а то је регија Истре, која генерише годишње преко 10 милиона ноћења. Туристичка организација Златибор је спремна да прихвати неке нове идеје за развојне пројекте и да унапредимо нашу постојећу инфраструктуру. Поредећи туристички промет ТО Златибор као дестинације и града Лабина, отприлике смо на истим цифрама. Реализоваћемо активности на креирању заједничког производа који може бити интересантан за туристе који долазе из Европе. Верујем да ћемо те примере добре праксе, пре свега из Истре, а надам се и са Златибора, пренети нашим драгим партнерима. Овај протокол о сарадњи нам је једна гаранција дугогодишње будуће сарадње", рекао је Владимир Живановић, директор ТО Златибор.

Своје потписе на овај протокол, у оквиру штанда Туристичке организације Златибор, ставили су Владимир Живановић, директор Туристичке организације Златибор, и Астрид Главичић, директорка Туристичке заједнице града Лабина.

"Ми смо се на једном Сајму упознали и схватили да имамо заједничке теме и заједничке циљеве у развоју туризма па смо дошли на идеју да потпишемо овај споразум о заједничкој сарадњи у култури, туризму и слично. Ширимо видике, крадемо једни другима идеје, усклађујемо заједничка пословања и изузетно нам је драго да смо данас овде на потписивању овог споразума", рекла је Астрид Главичић, директорка Туристичке заједнице града Лабина.

Поменути директори туристичких организација исказали су задовољство потписивањем овог протокола и могућностима међународне сарадње у области туристичке привреде, што ће допринети будућем успешнијем и квалитетнијем укупном развоју са свим позитивним економским и другим ефектима.

Чину потписивања присуствовали су и чланови туристичког већа туристичке заједнице Лабин: директор Валамара за дестинацију Рабац Санди Синожић, представница хотелске куће „Маслиница“ Мануела Гоља, власник туристичке агенције „Атлас“ Еуро Јуричић и представник трговинског предузећа Елвино Кршуља.

Овим протоколом, како је наведено, стране потписнице изражавају сагласност о потреби унапређења међународне сарадње у области туризма и угоститељства, културе и спорта, размене искустава и добре праксе у функционисању туристичких организација. Протокол такође предвиђа и реализацију заједничких пословних активности везаних за промоцију, развој и унапређење области туризма Туристичке заједнице града Лабин и Златибора, заједничких наступа на иностраним тржиштима, реализацију туристичких пројеката од интереса, стручно усавршавање кардрова у туризму, организацију заједничких манифестација и дешавања и других активности.