Турнир у фудбалу 3х3 први пут одржан на Златибору

Победници првог турнира у фудбалу 3х3 на Златибору

Турнир у фудбалу 3х3 одржан је први пут на Златибору, а победила је екипа Цонга лоџистикс. Занимљиво такмичење у новој форми фудбала је први пут представљено златиборској публици, а учешће је узела и једна локална екипа.

Веома занимљив спортски догађај привукао је публику на паркингу између хотела Олимп и спортске дворане на Златибору. Фудбал у ком се надмећу две екипе са по три играча на мале голове подсетила је на дечију игру у насељима. Колико је у оваквој форми фудбала потребно технике, вештине, прецизности и брзине показало је 13 екипа у сениорској конкуренцији које су се такмичиле на посебно постављеном терену. Победила је екипа Цонга лоџистикс која је у финалу направила велики преокрет против Метал трејда из Врбаса и славила са 8:6. Члан победничког тима Марко Ђукановић проглашен је за најбољег играча турнира, а треће место припало је екипи Адмирал бет, која је један од најбољих тимова са претходних турнира.

Општину Чајетина представљала је домаћа екипа Маридеј за коју су играли Дејан Удовичић, Ненад Богдановић, Филип Лазаревић и Стефан Пандрц. Екипа је завршила такмичење у групи после пораза Елан МД из Ужица са 7:6 и Хипотрејд са 8:2.

"Што се тиче наше игре и резултата, не могу да будем најзадовољнији, али с обзиром да свако од нас из екипе игра неки овакав тип фудбала, мислим да смо се добро снашли. Видећемо колико ћемо моћи да играмо оваквих турнира по Србији у наредном периоду. Мени се, искрено, свиђа овај концепт. И овде генерално, и пре тога шта се дешавало по Србији. Видео сам да је организација веома добра, с обзиром да су ови људи ово почели тек ове године. Надам се да ће овако нешто ићи неком узлазном путањом и да ћемо ми можда у неким наредним годинама, можда и на Златибору или другим местима да прикажемо неке боље партије,"

рекао је Удовичић из екипе Маридеј. Пре почетка турнрира за сениоре, одржана су и такмичења за млађе, у категоријама до 12, 14 и 16 година на којима је учествовало девет екипа. Покретачи овог такмичења баве се организацијом турнира у баскету 3на3, одакле је и потекла идеја за фудбалска такмичења, а у овој години их је одржано седам широм Србије. Караван се наставља у Кладову.

Награде за три прва места доделио је директор Туристичко рекреативног комплекса Златибор Никола Новаковић, а одржавање овог турнира помогли су и Спортски савез Чајетине, Туристичка организација Златибор, Спортски центар Чајетина и Голд гондола.