У четвртак почиње Манифестација „Деца међу нарцисима“ (видео)

најава

У организацији Културног центра „Златибор“ Чајетина, а под покровитељством општине Чајетина, у четвртак 16. маја у чајетинском Дому културе почиње Манифестација „Деца међу нарцисима“. Ове године „Нарцисе“ ће свечано отворити академик Матија Бећковић.

На литерарни конкурс 32. међународног фестивала„Деца међу нарцисима“ стигло је око 400 литерарних радова. Кум фестивала, писац за децу Стеван Милошевић, наградио је 10 радова у вишим разредима и 11 у нижим. На ликовном конкурсу од 800 радова награђена су три, а 10 је похваљених.

"На наше велико задовољство Нарциси су близу, а ми смо спремни да их дочекамо. У четвртак 16. маја у 12 часова планирано је отварање Фестивала у Дому кутуре, а ексклузивитет је да овај фестивал отвара академик  Матија Бећковић. Гости фестивала првог дана биће и фолклорне групе из Мачката и Сирогојна и Предшколске установе Радост из Чајетине. У 20 часова очекује нас премијера Дечијег драмског студија Бистричак са представом „Код жапца Креке“ и зеца Зеке“. Што се тиче другог дана Фестивала, у јутарњим сатима планирано је дружење са децом из Предшколске установе Радост из Чајетине. Уколико временски услови буду дозволили биће традиционално цртање на платоу испред Дома културе, дружење са њима, изложба њихових радова, а у 17:30 часова планирано је књижевно дружење са кумом манифестације Стеваном Милошевићем. Другог дана Фестивала у 20 часова биће премијера друге представе   Дечијег драмског студија Бистричак – Седам Снежана и патуљак. Што се тиче затварања Фестивала и традиционалне доделе награда и проглашења победника овог међународног и литерарног и ликовног конкурса, то смо планирали да буде у суботу 18. маја на Златибору на Гондоли, а уколико временски услови буду дозволили имаћемо госте, глумце из Београда, имаћемо представу Гарави брод, ученика ОШ Алекса Дејовић из Севојна. Све заинтересоване, награђене и учеснике Фестивала очекује коктел у Дино парку на Златибору“, рекла је Горица Станић из КЦ „Златибор“ Чајетина.

Организатор, Културни центар „Златибор“, ће и ове године посебно наградити школу која је послала највећи број литерарних радова, а ове године је то Прва основна школа „Краљ Петар Други“ из Ужица.