У току акција Црвеног крста - "Један пакетић-пуно љубави" (видео)

Акција "Један пакетић-пуно љубави" и ове године се реализује у организацији Црвеног крста Чајетина. Акцији су се прикључиле све основне школе са територије ове општине , Спортски центар Чајетина и Центар за социјални рад.

О новогодишњим жељама најмлађих суграђана и ове, као и претходних година, мисле запослени Црвеног крста Чајетина. Ових дана успешно се приводи крају акција "Један пакетић-пуно љубави" коју сваке године реализује Црвени крст у сарадњи са многим  заинтересованим предузећима, установама и грађанима чајетинске општине.

"Као и сваке године Црвени крст Чајетина организује и спроводи акцију "Један пакетић-пуно љубави" у сарадњи са Спортским центром, основним школама са територије чајетинске општине и Центром за социјални рад који нам достави списак деце која испуњавају услове да добију наше пакетић. Био је изузетан одзив деце из школа на целом подручју општине Чајетина. Скупили смо импонзантну количину слаткиша, играчака и школског прибора", рекао је Милан Симовић, секретар Црвеног крста Чајетина.

Планирано је да се укупно подели око 300 пакетића за децу из социјално угрожених и хранитељских породица, и децу са посебним потребама, чија укупна вредност износи око 240.000 динара. Акција је подржана од стране општине Чајетина, која је својим буџетом планирала средства за рад Црвеног крста, па самим тим и ове акције.

"До сада смо поделили око 80 пакетића а у плану је подела пакетића за укупно 300 деце.  Ове године биће подељено 163 пакетића у Дому културе уз програм и позоришну представу која је у њиховој организацији", додаје секретар Црвеног крста Чајетина.

Удружење из Новог Сада "Деца су украс света" је Општини Чајетина донирало 163 пакетића слаткиша, играчака и хигијенских производа. У сарадњи са  организацијом „Црвеног крста“ ови пакетићи биће подељени 22. децембра у просторијама Дома културе са почетком од 11 часова. Присутне ће поздравити и представници локалне самоуправе.

https://www.youtube.com/watch?v=omkjGZ_1kwA&feature=youtu.be Данка Миловановић