Ученици ОШ "Димитрије Туцовић" постигли су запажене резултате на такмичењима (видео)

Ана Петронијевић, професорка Историје

Од 2011. године ОШ „Димитрије Туцовић“ је домаћин Општинског такмичења из историје на ком учествују све школе на територији Златиборског округа, ове године Школа је угостила 75 ученика. 

У ОШ „Димитрије Туцовић“ у Чајетини протеглог викенда одржано је Општинско такмичење из историје, на ком су учествовали ученици петог, шестог, седмог и осмог разреда из Чајетине, као и ученици других школа на територији Златиборског округа.

„Наши ученици имају успеха на овом такмичењу, и углавном скоро сваке године имамо представника на Републици. Највећи број ученика је био код шестог разреда  око 25, затим код осмог разреда, а нешто мање ученика било је код седмака и петака. И ове године наши ученици су и ове године постигли завидне резултате, Јована Кузељевић ученица петог разреда, освојила је 1. место, али петаци и шестаци  не иду на Републичко такмичење, највећи домет за њих је Окружно такмичење. Михајило Рајовић, Новак Ђуровић освојили су друго место, а Милош Митић и Вања Вуловић освојили су треће место у шестом разреду. Овај пут нисмо имали ученике седмог и осмог разреда који су оствалири неки пласман, али се надамо да ћ ебити боље следеће године“, рекла је Ана Петронијевић, професорка Историје ОШ “Димитрије Туцовић“.

А како су задовољни учешћем и резултатом који су остварили на такмичењу из историје, рекли су нам: Јована Кузељевић ученица петог разреда, Милош Митић и Вања Вуловић ученици шестог разреда, Вујица Драговић и Лука Борић ученици осмог разреда. 

„Освојила сам прво место на такмичењу. Били су веома тешки задатци, али ми је драго што сам освојима место“, рекала је ученица, Јована Кузељевић. 
„Имао сам 36 бодова и освојио сам треће место,  такмичење није било много тешко  али је било доста ствари које нисмо још учили. Организација је била врло добра“,
рекао је ученик,  Милош Митић. 
„Освојила сам треће место на такмичењу, имала сам 36 бодова од 40, и ово није једино такмичење на које идем. Била сам на Лимским вечерима поезије у Прибоју, и ту сам освојила 1. место. На такмичењу из Биологије сам такође освојима 1. место. Супер је, нова искуства, веома сам задовољна“, рекла је ученица, Вања Вуловић. 
„На Окружном из Историје остварио сам за мене солидан пласман, нисам прошао јер су стварно била тешка питања, али за мене је то одлично. Ја се захваљујем наставници, захваљујем се мом другу Луки Борићу на подршци, и наравно на одличној сарадњи свих наставника што се тиче свих такмичења не само Историје“, рекао је ученик, Вујица Драговић.
„Имао сам 14 бодова од 45, било је тешко, доста питања је било које нисмо знали и које нисмо учили, али задовољан сам својим постигнутим успехом“, рекао је ученик, Лука Борић. 

Ученици ОШ “Димитрије Туцовић“из Чајетине и са Златибора, освојили су запажене резултате и на такмичењима из других предмета која су такође одржана протеклог викенда из Српског језика, Биологије, Хемије, Физике, Смотре рецитатора и „Мислише“.

На окружном такмичењу из Српског језика и језичке културе учествовали су ученици 5,6 и 7 разреда, а остварили су следеће резултате: 
Пети разред: Анка Синђелић освојила је друго место, Наталија Лакетић, треће место. 
Шести разред: Вукашин Вилотијевић, друго место; Петар Лекић, друго место; Вук Средојевић, треће место. 
Седми разред: Анђела Кнежевић, прво место; Мина Радибратовић, друго место; Николина Тодоровић, друго место; Аница Радибратовић, друго место; Сава Вујовић, треће место. Анђела, Мина и Николина пласирале су се на републички ниво такмичења. 

Резултати Општинског такмичења из Биологије:

Пети разред: Ђуровић Јана, прво место; Лакетић Наталија, друго место; Кузељевић Јована, треће место. 
Шести разред: Ђуровић Новак, Бућић Јана, Вуловић Вања, Лекић Петар и Митић Милош освојили су прво место. 
Седми разред: Ћировић Стефан освојио је прво место.
Осми разред: Фомина Маријам, прво место, Борић Лука, прво место, Митровић Алекса, треће место. На Окружни ниво пласирали су се сви ученици који су освојили 1,2,3,место. 

Окружно такмичење из Хемије одржано је у Севојну, а три ученице седмог разреда су постигле следеће резултате: Мина Радибратовић, друго место; Анђела Кнежевић,друго место; Милена Бујишић, треће место. 

Ученик 6.разреда Петар Лекић, са Златибора, освојио је треће место на Републичком такмичењу из Физике, које је одржано у Краљеву. 

На Окружној смотри рецитатора, одржаној у Косјерићу, ученица 5. разреда, Ленка Смиљанић освојила је друго место. 

Постигнути резултати на такмичењу „Мислиша“: Максималних 100 бодова и 1. место освојио је Ђуровић Новак, 6. разред; Вељовић Искра, 2. разред, 2. место; Радишић Мина, 1. разред, 3. место; Дамњановић Вукан, 1. разред, 3. место. 

 

Сања Глишовић