Ученици УТШ из Чајетине реализовали јавни час - Златиборско вече (видео)

ј

Ученици средње Угоститељско туристичке школе из Чајетине у петак 7. јуна одржали су „Златиборско вече“ у школском ресторану на Златибору. Вече је протекло у духу добре музике, укусне хране и сјајног друштва.

У школском ресторану на Златибору који се налази у згради Туристичке организације Златибор, ученици средње Угоститељско туристичке школе из Чајетине одржали су јавни час под називом „Златиборско вече“. На улазу, за госте је приређен дочек уз погачу коју су носили млади у српској народној ношњи.

"Програм је осмишљен тако да има више сегмената. У првом делу се упознајемо са природним у друштвеним лепотама нашег краја, фокусирамо се на традицију, обичаје и сеоски туризам који смо изучавали ове године. Приказаћемо га кроз ово тематско вече а које је у туристичког понуди доста земаља. Код нас још увек немамо такав вид тематске вечери и ми се надамо да обликовањем ове идеје, може бити у укупној туристичкој понуди и овакво вече“, рекла је Софија Павловић. 

У току ове тематске вечери, последњег наставног дана ученика трећег разреда Туристичког смера, обједињен је део из агенцијско - хотелијерског пословања који се односи на организацију догађаја и кроз програм је представљен сеоски туризам нашег краја. Кроз пар слајдова гости су имали прилику да сагледају развој туризма на Златибору уз звуке фруле Марка Џамбасовић, затим је приређен скеч и на крају вечери наступ ученика који играју у Културно уметничким друштвима уз пратњу локалног акустичног оркестра „Дукат“.

„У реализацији професорке Софије Павловић Луковић, ми смо припремили Златиборско вече. Биће доста гостију, што из школе што наших пријатеља и познаника. Ја вечерас певам и глумим и помажем око реализације вечери и велика ми је част“, каже Јована Лојаница, ученица УТШ Чајетина. 

Јавни час био је само још један сегмент у добро осмишљеном дешавању чајетинских средњошколаца.