Укуси Златибора на “Гастро каравану” у Зајечару

Zlatibor

Најпосећенија српска планина се поред мноштва атракција и активности може похвалити и невероватним гастрономским специјалитетима по којима је познат цео крај. Туристичка организација Златибор представила је гастрономску понуду “златне планине” на манифестацији “Гастро караван”, која је одржана на Градском тргу у Зајечару 2. септембра 2022. године.

“Гастро караван” путујући кроз Србију промовише гастрономску понуду градова и општина, а овог пута манифестација је окупила око 80 излагача. Заменик градоначелинка града Зајечара Владимир Виденовић и директорка Туристичке организације града Зајечара Драгана Гогић Рајковић пожелели су добродошлицу свим гостима и учесницима, а затим је уследио целодневни забавни програм на централној бини. На штанду Златибора Зајечарци су могли да пробају сувомеснате производе и производе млекаре "Наша Златка" и увере се да је Златибор место са одличном гастрономском понудом. Такође, представљени су и многобројни туристички садржаји који Златибор издвајају као водећу српску планину. Посебно интересовање владало је за попусте који се могу остварити током јесење сезоне.

Разноврсна златиборска туристичка понуда значајно је привукла пажњу грађана Зајечара, као и становника околних градова Источне Србије, што је још један показатељ да је Златибор водећи планински туристички центар у земљи по броју остварених ноћења.