Уређење центра Златибора - припреме за наредну туристичку сезону

Општина Чајетина користи ванредну ситуацију, да док не раде угоститељски објекти и нема туриста, уреди центар Златибора, а за радове је издвојено милион евра, изјавио је за ЗооМУЕ председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

Реконструисаће се Краљев трг и уредити прилаз тргу од тениских терена, па ће нова променада бити од тениских терена, преко трга до хотела Торник. Биће измештен кишни колектор од Слапишта до бивше локације аутобуске станице где ће бити изграђен нови тржни центар. Измештају се привремени објекти уличних продаваца који ће своје сувенире преместити у зидане на траси ка хотелу Торник.

„Користимо ово ванредно стање да урадимо све радове док не раде угоститељски објекти, јер овако они немају проблема са извођењем радова, буком или мањим бројем гостију који не би могли ту да седе док трају радови. Не стојимо, припремамо се за наредну туристичку сезону“, навео је Стаматовић и додао да очекује да уређење буде завршено у наредних месец и по дана.

Стаматовић је рекао да се у општини Чајетина ради и санација ударних рупа, асфалтирају се путеви по селима, изводе се радови на претоварној станици за Рециклажно двориште, измешта се саобраћајница од хотела Торник до улаза на Златибор из правца Нове Вароши, реконструише се и водоводна и канализациона мрежа, а радиће се и уређење језера и простора око њега.

  Извор: Зоомуе