Уручене награде и дипломе ђацима са запаженим успесима на такмичењима (видео)

дипломе

 Ученицима ОШ „Димитрије Туцовић“ Чајетина, који су током школске године учествовали на различитим такмичењима и остварили запажене резултате, јуче су уручене награде и дипломе. Награде је примило око 90 ученика, а уручила их је директорка школе,  Милка Васиљевић, пожелевши им пуно успеха у наставку шкловања.

У просторијама библиотеке „Љубиша Р.Ђенић“ јуче су, у оквиру обележавања Дана школе „Димитрије Туцовић“, ђацима који су показали добре резултате на разним такмичењима,уручене дипломе и награде. Директорка ове школе, Милка Васиљевић, изразила је велико задовољство оваквим резултатима за које каже да су заслужни како ученици, тако и учитељи, наставници и родитељи.

"Ове године смо припремили две стотине књига. Награђена је  једна седмина од укупног броја ђака.Морам овом приликом да искажем задовољство што су се наши ученици ове године такмичили из свих предмета и на свим нивоима, а што је било у организацији Министарства просвете. Имамо петнаестак ученика пласираних на републички ниво, што је јако добар резултат. Такође су учествовали и на разним спортским такмичењима, на републичким и међународним конкурсима, као и на турнирима. Истакла бих и то да су наши шестаци освојили прво место на Турниру медијске писмености, где су своје знање омерили са гимназијалцима и ја им од срца честитам на том успеху!", рекла је директорка.

Ученици су остварили запажене резултате на разним конкурсима из ликовне културе, књижевности, говорништва...  Део тог знања и талента приказали су и на свечаној приредби поводом Дана школе. За "Златиборске вести" неки од њих су причали како се постижу добри резултати.

"Мислим да би требало ученици да се потруде и да учествују на оним такмичењима на којима желе да постигну неке резултате. Из свог искуства рећи ћу да сам, поред неколико предмета на којима сам освојио добре резултате, ишао и на такмичење из српског где нисам постигао успех, јер то и није баш мој омиљени предмет," би је искрен  Милош Митић, ученик 7.разреда. 

Тара Ракић, ученица 4.разреда ове школе, својим другарима је поручила: "Важно је да се трудимо за предмете које волимо и да из њих проширујемо своја знања."

М.Ранковић Луковић