Успеси за понос – Туристичка оганизација Златибор добитник „Туристичког цвета"

награда

Туристичка организација Златибор добитник је престижног признања „Туристички цвет“ за 2023. годину, у категорији Туристичка организација. На свечаној церемонији, уприличеној 6. децембра у евент центру „Јуст & Lobby“ у Београду, Туристичкој организацији Златибор уручена је ова нагада, чиме је одато признање за дугогодишње напоре, иновације и посвећеност развоју туризма Златибора.

Награда „Туристички цвет“, коју сваке године додељује Национална туристичка организација, потврда је  изванредне преданости у раду и великог доприноса који Туристичка организација Златибор даје развоју дестинације. "Туристички цвет" представља једно од најцењенијих признања у туристичкој индустрији, али за Туристичку организацију Златибор то је више од признања. То је потврда неуморног труда и улагања у стварање изузетног туристичког искуства. Потврда праве визије и јасних циљева који су довели до подизања квалитета туристичког доживљаја на једној од најлепших планина Србије.

У години у којој је Златибор обележио 130 година своје туристичке традиције, стигло је и ово значајно признање. За Туристичку организацију ово је велики подстрек, али и обавеза да истим интензитетом настави да проширује и унапређује туристичку понуду „златне“ планине.

Награду је примио директор Туристичке организације Златибор, Владимир Живановић, који се у свом обраћању захвалио свима који су допринели да Златибор данас буде једна од најпосећенијих дестинација Србије. „Изузетна је част да у години у којој бележимо историјске резултате за туризам Златибора примимо овако значајну награду. Ову награду добијамо од организације која на најбољи могући начин ради свој посао, све нас представља широм Србије, региона и света. Ми сада имамо велику одговорност и обавезу да ову награду у наредном периоду оправдамо. Награду ћемо најбоље оправдати великим улагањима у нашу дестинацију, тако што ћемо се трудити да се Златибор и даље развија, тако што ћемо заједно са ресорним министарством и Владом Републике Србије реализовати наше најзначајније пројекте. То су изградња гондоле до Прибојске бање, изградња голф терена, великог спортског центра, конгресног центра. Онда ћемо једну тако уређену дестинацију поново предати Туристичкој организацији Србије, која ће на најбољи начин то увезати у своје планове и пројекте и наставити да промовише нашу Србију у једном дивном туристичком пакету. Сви ми имамо заједнички циљ, да подигнемо квалитет туристичке понуде и привучемо све већи број посетилаца и ноћења, што ћемо сигуран сам, у наредном периоду и успети“.

Директор Живановић је истакао да ова награда не припада само Туристичкој организацији Златибор. Ова награда припада свим људима са Златибора, целокупној туристичкој привреди, вредним Златиборцима који свакодневно са осмехом на лицу и раширених руку дочекују бројне туристе и труде се да им одмор на нашој ваздушној бањи буде што лепши и садржајнији.

На самом крају Живановић се захвалио свима који су препознали квалитет и гласали за Туристичку организацију Златибор, посебно члановима жирија, који нису имали нимало лак задатак. „Морам да се захвалим и госпођи Лабовић, свим колегама из Туристичке организације Србије на великој подршци, туристичкој привреди Златибора, колегама из Туристичке организације Златибор и наравно руководству опшине Чајетина на несебичној подршци коју добијамо свих ових година" додао је Живановић. 

„Туристички цвет“ је награда Туристичке организације Србије која се традиционално додељује за значајна остварења у подизању квалитета туристичких услуга, као и за допринос развоју, унапређењу и промоцији туризма, физичким и правним лицима у Србији. Награда је установљена давне 1982. године, а већ 1983. године установљена је као трајна награда. Са поносом истичемо да је ово осми по реду "Туристички цвет" који је уручен Туристичкој организацији Златибор. Давне 1983. године тадашњи Туристички савез Србије доделио је туристичком центру Златибор ово престижно признање. Следећи "Туристички цвет" на Златибор је стигао 1990. године, а затим и 1998. па 1999. године. Туристичка организација Златибор добитник је „Туристичког цвета 2003. и 2010. године, а 2006. године Златибор је „Туристички цвет“ добио у категорији „Најуређенија туристичка дестинација“.

Подсећамо да је златиборска "Голд гондола" 2021. године била добитник овог признања у категорији "Организација или појединац за допринос унапређењу туризма и подизању квалитета туисичких улуга", а хотел "Гранд Торник" 2019. године у категорији "Угоститељски објекат за смештај - хотел".