Успомене са Златибора

гондола

Даца која су победила на такмичењима на манифестацији „Добричино праскозорје“ у општини Кнић,као наградно путовање добила су боравак на Златибору, у општини Чајетина са којом негују пријатељске и културне везе. Овде су боравила четири дана и за то време обишли су водопад у Гостиљу,Стопића пећину, Музеј на отвореном „Старо село“ Сирогојно,  возили су се гондолом, уживали у изложби радионице „Тифани“ у галерији Културног центра, забавили се у забавном парку... 

Директорка Центра за културу општине Кнић се захвалила представницима општине Чајетина који су се потрудили да деци боравак на Златибору остане у лепом сећању. 

„Захваљујемо се: ТРК Златибор, Библиотеци "Љубиша Р. Ђенић", Културном центру на Златибору, Туристичкој организацији Златибор, ЈП „Голд гондола“, Музеју на отвореном "Старо село - Сирогојно", Туристичком удружењу "Гостиље", на свесрдној помоћи у реализацији битног дела захтевног пројекта као што је "Добричино праскозорје", – рекла је Марија Костић и додала да се нада  да ће се на следећој манифестацији Добрици у част и чајетински талентовани ученици такмичити у стиховању, рецитовању, сликању и компоновању настављајући тако дружење са другарима из  Кнића.    

Деца ће са овог путовања понети и лепа сећања на дружење са својим вршњацима – литерарцима и рецитаторима из ОШ „Димитрије Туцовић“ који су им са својом наставницом српског језика, Маријом Вуловић, улепшали почетак боравка на Златибору, завичајној песникињи која је била овогодишњи члан жирија „Добричиног праскозорја“ Мирјани Ранковић Луковић, и песникињи Љиљани Андрић која је деци, поред стихова, поклонила и потписане примерке своје књиге "Збирајући знање кроз стихове" у издању библиотеке „Љубиша Р.Ђенић“ из Чајетине.