Уводи се полицијски час-забрана кретања током ноћи, за старије од 65 година у потпуности

У Србији ће од среде, 18. марта бити уведено ограничење кретања свим грађанима од осам увече до пет ујутру, док је „апсолутно забрањен излазак на улицу" свим грађанима старијим од 65 година у урбаним срединама у Србији.

„Донели смо одлуке које су непопуларне, али ће сачувати људске животе у земљи", рекао је председник Вучић у обраћању које је преносила Радиотелевизија Србије.

„Оd 18. марта у 10 часова, у свим урбаним срединама, апсолутно је забрањен излазак на улицу свим лицима старијим од 65 година, а у сеоским и мањим од 5,000 становника, старијим од 70 година", рекао је Вучић.

Такође од среде, од 20 сати до 5 ујутру, биће забрањено кретање свима.

„Нико не може да буде на улици, осим надлежних органа на задатку и радника који су у трећој смени", навео је Вучић.

У Србији је регистровано укупно 72 потврђена случајева заразе корона вирусом, а влада је објавила нове мере које између осталог, прописују да дистанца између људи на свим окупљањима мора да буде најмање два метра.

Нове мере

Војска Србије ће преузети контролу над свим затвореним граничним прелазима, мигрантским центрима, свим болницама, и „биће наоружана јер мора да заштити лекаре", наглашава Вучић.

„Жаришта су нам градови. За сада три града су значајно погођена, Београд као највеће, Кикинда и Ниш, нешто мање Чачак", навео је председник Вучић.

Председник је такође рекао да власти нису успеле да „обезбеде пуну дисциплину становништва и да велики број оних који су се вратили у Србију из епидемијом захваћених подручја - више од 70,000 људи - није озбиљно схватило ситуацију.

Од 7.607 контролисаних лица, чак 1.653 није пронађено код куће.

У националној референтној лабораторији Института Торлак на корона вирус је до сада тестирано укупно 374 особе.

  Извор: Наслови.нет