"Василиса Прекрасна" у Културном центру Златибор (видео)

v

Дечја представа "Василиса Прекрасна" први пут је представљена публици у ужичком позоришту у новембру прошле године. Ова драма  је инспирисана руском бајком а написао ју је Миодраг Миша Станисављевић.

У оквиру дечје позоришне ревије у Културном центру Златибор, одиграна је и представа ужичког Народног позоришта "Василиса Прекрасна". Модеран дечји комад који обилује симболима и матафорама, с намером да прикаже шта је добро а шта зло и да добро може да победи зло, изазвао је код публике велику пажњу.

"Василиса Прекрасна је иначе по старој руској бајци а текст је Мише Станисављевића који је цео написан у рими, јако интересантан и јако поучан за клинце. Деца реагују најискреније а ми смо се бавили неким другачијим стилом и ритмом представе а не класичном дечјом представом", рекао је Вахидин Прелић, редитељ представе.

"Василиса" није само бајка већ и едукативна прича да НЕ значи - НЕ. У комаду нема сцена агресије, већ се њиме промовише борба против свих видова насиља, од вршњачког до насиља над женама. 

"Као и у свим дечјим представама, поука је другарство, пожртвованост, искреност, упорност, то је оно што клинци виде, што осећају и што пропагирамо у нашој представи", каже Јанко Радишић, глумац.

Осим редитеља Вахидина Прелића који тумачи две улоге, у комаду играју: Вања Ковачевић, Дејан Максимовић, Бранислав Љубичић, Јанко Радишић, Никола Пенезић, Биљана Прокић, Тијана Караичић Радојичић, Дивна Марић и Биљана Здравковић.