Васкршња радост у вртићу "Радост" (видео)

ј

У ПУ „Радост“ Чајетина и ове године је пред Васкршње празнике било весело и шаренолико. У свим вртићима чајетинске општине  деца су, уз помоћ својих васпитачице, фарбала јаја припремајући се за најрадоснији празник.

И данас је у вртићима чајетинске општине владало празнично расположење. Шарала су се јаја за најрадоснији хришћански празник.

„Трудимо се да деци приближимо ту лепу хришћанску традицију и да их упутимо, у складу са њиховим узрастом, на вредности хришћанства, онолико колико су они у могућности да то разумеју. Васпитачи се труде да децу упуте у сву ту симболику и надамо се  да ће , у наредном периоду са попуштањем ковид мера, моћи да се мало изађе напоље, да се оде до свештеника и цркве како би на тај начин могли да користимо и те ресурсе за учење, што је у складу са новим одредбама предшколског програма који су сада актуелни у свим вртићима“, објашњава Милан Туцовић, педагог ПУ „Радост“.

Јуче су јаја бојила деца јаслене и млађе, а данас стрије групе малишана. Уз мало фарбе на јајима, али и на ручицима и по неком обрашчићу, креације су прилично брзо биле спремне за сликање и за Васкршњу трпезу.

И , на крају смо питали шта људи говоре на дан Васкрса. Наравно, и то су малишани знали.

(деца:-Лука,Душан,Маша,Неда,Вукашин,Василије и Максим )

МРЛ