Ваучери Златибор - брзе претраге смештаја са ваучерима

ваучер

Влада Републике Србије, односно Министарство туризма и омладине између 25. маја и почетка јуна 2023. пустиће још 100.000 ваучера.

Право на Бесплатан ваучер од 5.000 динара за одмор у Србији 2023. године за субвенционисани одмор имају пензионери, незапослени, корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, запослени чија месечна примања не прелазе 70.000 динара, студенти, војни инвалиди и носиоци пољопривредног газдинства.

По први пут, за ваучере могу да се пријаве и грађани старији од 65 година, који нису у пензији. Ваучер може да користи само лице на чије је име он издат, што значи да нико не може свој ваучер некоме да поклони.

Крајњи рок за коришћење ваучера у неком од преко 2.000 категорисаних угоститељских објека у Србији је 20. новембар 2023.године.


АКО СТЕ УГОСТИТЕЉ

Потребну документацију за пријаву угоститеља можете преузети ОВДЕ.

Корисничко упутство за угоститеље преузмите ОВДЕ

АКО СТЕ ТУРИСТА

Листу угоститеља у систему ваучера 2023 погледајте ОВДЕ.

Пријава се врши на шалтерима Поште. 

Ваучери за путовања могу да се користе искључиво за путовање у Србији, и то у угоститељским објектима ван места пребивалишта или студирања корисника. 

Ваучери у вредности од 5.000 РСД могу се користити у трајању од најмање пет ноћења. Ако је рачун већи, корисник ће морати сам да покрије остатак. Са друге стране, ако је износ рачуна мањи, разлика не може накнадно да се искористи. Целокупан поступак пријаве, резервације и подношења захтева за рефундацију спроводи се преко централно-информационог система у области угоститељства и туризма (еТуриста). 

Грађани могу да се пријаве на шалтерима Поште Србије, где треба да приложе потребну документацију. Први корак је попуњавање ОБРАСЦА ПРИЈАВЕ који може да се преузме ОВДЕ.

Када су у питању пензионери, они треба да доставе доказе о оствареном праву на пензију коју је издала банка на територији Србије. Грађани старији од 65 година који нису пензионери, треба да доставе потписану изјаву да не остварују право на пензију, који може да се преузме на сајту Поште.

Запослени треба да донесу оригиналну потврду о запослењу, као и о оствареној заради за месец пре подношења исплате. Дакле, запослени који данас планира да поднесе пријаву за ваучер, треба у Пошту да однесу потврду о плати коју су зарадили у децембру.

Студенти уз пријаву треба да приложе и потврду високошколске установе о статусу студента првог, другог или трећег степена за текућу академску годину. На самој пријави, осим основних података о кориснику, треба да се наведу и назив угоститељског објекта, с обзиром на то да добијени ваучер може да се користи само у објекту за који се корисник пријавио.

Резервација треба да се изврши пре пријављивања за ваучер, а угоститељи треба корисницима да доставе потписану потврду о резервацији.

Контакт телефони за инфо О ВАУЧЕРИМА намењени корисницима ваучера су 011/2606521, 011/2606576 и 011/3111569

Ваучери Златибор - брзе претраге смештаја са ваучерима
Први online систем за промоцију туристичких смештајних капацитета Златибора ZLATIBOR.RS/APARTMANI, од апартмана, вила, брвнара, сеоских домаћинстава до ексклузивних хотела, нуди претрагу ВАУЧЕР са листом смештаја који су у вачер систему Србије zlatibor.rs/vauceri