Вече изворне музике уз групу "Огрлица од бисера" (видео)

o

Женска вокална група „Огрлица од бисера” приредила је концерт на Краљевом тргу на Златибору. Група је огранак ансамбла "Ђердан" који је основала и водила уметница Мира Васиљевић, а основала ју је Мирина кћи, Јасмина Васиљевић Милановић 2010. године.

„ Огрлица од бисера“ је позната по томе што негује и чува од заборава нашу народну музику. Све песме су вишегласно постављене а вокална група постоји већ 12 година и за свој рад добила је бројна признања.  Оснивач и уметнички руководилац састава је Јасна Васиљевић Милановић.

"Овде на Краљевом тргу смо већ пети пут. Прошле године имали смо пет бисера, пет пута су нас враћали и ово је за нас велико задовољство. Иначе, ми смо огранак Ђердана, много смо награда добили а најзначајније нам је за Ширење витештва у култури, Повеља витеза од Њ.К. Линде Карађорђевић а 2016. године добила сам и естрадну награду Србије за ширење традиционалне музике у Србији", рекла је Јасна Васиљевић Милановић. 

Златиборска публика имала је прилику да чује и вокалног солисту Ивицу Станчић са песмама које су обележиле време праве изворне музике, односно музике која је компонована у духу изворних песама. Прво се представио нумером "Станите дани, станите ноћи" након чега је уследила и нумера "Запевајмо све оне песме старе".

"Моја сарадња са групом "Огрлица од бисера" отпочела је релативно скоро и већ је направљена визија о заједничким плановима за новим аранжманима који ћемо заједно обрадити и донети на срећу и радост свих поштоваоца и "Огрлице од бисера" и моје маленкости ", рекао је Ивица Станчић, вокални солиста Радио телевизије Србије.

Певачку групу верно прати хармоникаш Бошко Перић који, звуцима своје хармонике, употпуњује сваки наступ.