"Велика авантура мачке Ру" у четвртак у Дому културе

плакат

Синхронизовани филм "Велика авантура мачке Ру" о живахном градском мачету које одраста на кровоима Париза, а чији се живот потом одвија заједно са девојчицом и власницом Клеменс у срцу планинског окружења, наћи ће се на репертоару биоскопа Дома културе од четвртка,21.септембра.

Филм је снимљен према мотивима романа француског писца Мориса Женевоа који је поучну и топлу причу о пријатељству једног мачета и једне девојчице написао пре скоро 100 година.

Сада, толико времена касније редитељ Гијом Мејдачевски, иначе познати филмски стваралац са документарним филмовима о дивљим животињама у свом опусу, од којих и "Аилово путовање" из 2018, осликава стару причу Женевоа истичући да је филм прилагођен савременим генерацијама.

Кућни љубимац 21. века у Француској, у филму се приказује двострука мачија страна, те тако и оно мачије "Ако желим" како је још и аутор писао у књизи. "Хтео сам да представим мачку каква јесте. Некада слатка, некада предатор, способна да се игра са својим пленом, То је ипак животиња која ће уловити птицу ујутру, а увече ће да преде на вашој софи," закључује редитељ Мејдачевски.

Пројекције су од 17 и 19 часова, филм је синхронизован, а цена улазнице је 250 динара.