Велика прослава пензионера у ТРК-у на Златибору (видео)

D

Чајетинско Удружење пензионера је организовало традиционално дружење својих чланова са гостима из других удружења широм Србије. Као домаћинима на добром гласу, одазвала су се Удружења из 22 града и општина.

Велико дружење пензионера одржано је у Туристичко рекреативном комплексу Златибор у организацији Удружења пензионера из Чајетине. На почетку програма присутне је поздравио Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

"Имам изузетну част и задовољство да вас поздравим у име општине Чајетина и у своје лично име и да вам се захвалим за све оно што сте ви до сада урадили на локалном нивоу, што сте урадили за своју државу и што сте нама оставили стабилне и добре темеље, а на нама је да наставимо тамо где сте ви стали".

Годинама уназад чајетинско Удружење пред новогодишње и божићне празнике окупи своје чланове и чланове из околних општина, да се уз музику и вечеру сумирају резултати године на измаку.

"Овом приликом хтели смо да надокнадимо дружења која нисмо организовали у последње две-три године. Добили смо спортску халу која је претворена у угоститељски објекат и која тренутно има око 840 људи. Пензионера има из 22 града и скоро 30 Удружења. Нису све то репрезентативна Удружења који су чланови савеза пензионера Србије већ ту има и Удружење мајки палих бораца у ратовима `90, које ја изузетно ценим", рекао је Славко Пантовић, председник Удружења из Чајетине.  

Међу гостима био је и председник Удружења пензионера Бања Ковиљача, Вуловић Слободан.

"Мени је драго кад год позову да дођем јер имају добро руководство и добри су људи, а када су добри људи онда и треба доћи. Свугде идемо на дружење, код свих који нас позову и долазе они код нас, наравно".

Председник Удружења из Пожеге изразио је задовољство организовањем скупа и бројем присутних пензионера. 

"Ово је манифестација и дружење које увек треба да утиче на све пензионере и грађане који ће сутра постати пензионери. Пример како се треба дружити и живети и хоћу да похвалим све који подржавају овакав вид дружења", каже Војислав Ђоловић.

И гости из Косјерића одушевљени су боравком код својих пријатеља.

"Хтео бих да се захвалим господину Пантовићу на позиву, мислим да је ово добро, да треба пензионери да се друже, да не седе у затвореном, да излазе", каже Милинко Милосављевић. 

840 пензионера из 22 града и скоро 30 Удружења увесељавали су естрадни уметници Нада Топчагић и Радиша Урошевић. Сјајна атмосфера потрајала је до вечерњих часова.