Ветерани се окупили девети пут (видео)

Утакмица Златибора и Ужица

Традиционални турнир ветерана у кошарци одржан је девети пут у Спортској дворани у Чајетини у организацији Александра Павловића, а учествовало је осам екипа у две старосне категорије.

У Чајетини су се девети пут окупили бивши кошаркаши које није напустио тамичарски дух и љубав према игри под обручима. Било је познатих лица која су редовни гости на чајетинском турниру ветерана, а и оних који су први пут дошли.

У категорији 40+ победила је екипа Ужице, на другом месту је завршило Ваљево а на трећем домаћа Златибора. Прво место у старијој категорији 50+ освојила је екипа Винтекс из Београда, друго место припало је Београду, треће Трстенику, на четвртом месту је завршио Нови Београд а на петом Никшић, која је добиo награду за фер плеј. У старијој конкуренцији за најбољег играча проглашен је Петар Арсић из екипе Винтекс, а у млађој Никола Оташевић из екипе Ужице, а ово је први ветерански трофеј за некадашњег играча Слободе, Будућности, Хемофарма, МЗТ-а и Металца.

„Мислим да је ово права ствар, организација на врхунском нивоу, права прича да се окупе стари играчи. Било је ту доста познатих имена из света кошарке који су играли и који су дошли да бодре своје пријатеље. Манифестација је заиста добра и надам се да ћемо од овог турнира и ми бити редовни учесници. Право место да видимо где смо, шта смо и да се боримо као некада кад смо били „профи“. Стварно сам задовољан како је изгледало, ја волим кад има тензије јер то значи да је свима још увек стало до победе, а било је сутуација где лопта вуче, а тело не може, било је занимљивих потеза. Мислим да су људи који су гледали уживали у потезима али и у неким смешним ситуацијама. Ми ћемо се трудити као ветерани Ужица да се одазивамо на све будуће позиве, надам се да ћемо од овог турнира да се организујемо и да се бавимо кошарком као што смо се некада бавили. Ово је добра ствар за Златибор, за кошарку и за цео ужички крај“, каже Оташевић.

За домаћу екипу из Чајетине играли су Душко Пантовић, Иван Тмушић, Небојша Стаматовић, Милош Дидановић, Срђан Божић, Никола Јајчанин. Осим познатих кошаркаша на паркету, бивши играчи су и у публици испратили овај турнир, међу њима и Мишко Марић и Мирко Милићевић. Србија је иначе веома успешна и у ветеранској кошарци је јесенас репрезентација освојила злато у конкуренцији 50+ и бронзу у 65+ на незваничном првенству света у Аргентини, а играли су и ветерани који долазе на турнир у Чајетини који организује Aцо Павловић. Учесници су најавили долазак и на наредни, јубиларни 10. турнир ветерана.