"Високо Ц" са децом из Мачката и Чајетине

представа

Удружење уметника "Високо Ц" иза себе има више од 500 изведених представа. Изводили су оперу за децу широм наше земље као и у региону. Јуче су се дружили и са ђацима ОШ "Миливоје Боровић" у Мачкату кроз оперу за децу  "Цврчак и мрав" , а у Дому културе у Чајетини истог дана представили су се деци опером  "Корњача и зец".

Глумци су се потрудили да кроз едукативан и забаван карактер упознају публику са нечим што немају прилику често да чују и виде.

"Извођење опера за децу представља једну неопходност у васпитању деце. Изградња музичког укуса код најмлађих је врло важна и дефинише касније афинитете према музици. Могућност учествовања деце у дечјим операма доприноси развоју креативности и јачању личности. Дечје опере би требало да буду део сталног репертоара сваког позоришта. Долазак деце у позориште и надоградња тога да се посећивање, гледање и учествовање у представама претвори у „потребу“, нешто је чему сви треба да тежимо јер ћемо их тако усмерити ка правим вредностима, ка очувању културе, која је ослонац сваког уређеног друштва", наглашавају уметници овог позоришта.