Владан Милекић - Лики: Пред годишњи концерт КУД "Златибор (видео)

За КУД "Златибор" из Чајетине 2019. година била је испуњена концертима, гостовањима, турнејама које су резултат дугогодишњег  стварања пријатељских веза са другим културно-уметничким друштвима из земље и иностранства. Такође је  подмлађено и чланство, тако да друштво, пред предстојећи концерт у Културном центру на Златибору, броји око 160 чланова са првом поставом. 

https://www.youtube.com/watch?v=1pW30mr2_S4

Годишњи концерт КУД-а Златибор, одржаће се у петак, 24. јануара, са почетком у 19 часова у Културном центру на Златибору.Том приликом представиће се чланови фолклорне и музичке секције који су сврстани у различите узрасне категорије.

"Први пут ћемо сада наступати у том центру. Знамо да је сала лепа, да је нова, а мислим да ће и сам програм бити леп. Наступиће све генерације деце из свих постава. Не бих сада набрајао кореографије које ћемо извести јер је то у овом тренутку мање битно зато што ће се кореографије постављати према узрасту деце. Углавном су кореографије са свих простора Србије, од Западне, преко Источне и Централне до Јужне. Имаћемо и госте, а то је КУД "Слога" из Ђеновића, Херцег Нови, јер ми смо прошле гдине код њих гостовали два пута, па је ово прилика да они покажу игре свога краја", каже Владан Милекић - Лики, уметнички руководилац КУД "Златибор" Чајетина.

Публика, која је увек у великом броју долазила на концерте чајетинског КУД-а, и овога пута имаће прилику да ужива у врсној игри и различитим кореографијама, али и раскошним народним ношњама из Србије, мелодијама нашег, и других крајева земље. Након концерта, већ у фебруару, фолклорци ће наступити пред публиком у Новом Пазару и Новом Саду, а у план је и турнеја у иностранство о којој ће, како каже уметнички руководилац, говорити тек када све буде до краја договорено. Ова година биће и такмичарска година у којој ће, надају се, као и у претходним, у Чајетину донети нека нова признања, медаље, дипломе, плакете.

Мирјана Ранковић Луковић