Војни аташе Норвешке амбасаде донирао скијашку опрему СК Златибор (видео)

Потпуковник Егил Далтвеит, војни аташе у Норвешкој амбасади, донирао је скијашку опрему СК Златибор. Девет пари скија и исто толико пари скијашких ципела уручио је представницима званично најбољег клуба општине за претходну годину у избору Спортског савеза Чајетине.

Далтвеит, који одлично говори српски, иако је у земљи тек око годину и по дана, истакао је да је најважније да ови реквизити допринесу томе да се пре свега најмлађи кроз спорт што више играју и смеју, да само бављење спортом схвате пре свега као игру. Каже да је други пут на Златибору и да му се планина веома допада, додајући да су услови за бављење нордијским скијањем веома добри, а кроз шалу је рекао и да се нада да би ускоро и такмичари из Србије могли да његовој земљи "украду понеко злато на великим такмичењима".

Такође се осврнуо и на пријатељство између српског и норвешког народа, које датира још од времена Другог светског рата, када је велики број Југословена био интерниран у овој скандинавској земљи.

У име клуба пригодан поклон донатору уручио је председник, Дарко Ђуровић, направивши осврт на сличну акцију коју је Норвешка амбасада приредила 2013. године. Госта са севера Европе поздравио је и председник Општине Чајетина, Милан Стаматовић.

https://www.youtube.com/watch?v=AVbAloNeGAU