XII међународну научно-стручну конференцију ХОТЕЛСKА KУЋА 2019 (видео)

Пословно удружења хотелско-угоститељске привреде ХОРЕС ове године организује XII међународну научно-стручну конференцију ХОТЕЛСKА KУЋА 2019, која се одржава од 12. до 14. децембра 2019. године у хотелу „Златибор Мона“ на Златибору. Генерални покровитељ je Влада Републике Србије – Министарство трговине, туризма и телекомуникација , а конференција се организује у сарадњи са Факултетом за туристички и хотелијерски менаџмент Универзитета Сингидунум и Факултетом за хотелијерство и туризам Универзитета у Kрагујевцу, са седиштем у Врњачкој Бањи.

Тема овогодишње међународно научно-стручне конференцијe ХОТЕЛСKА KУЋА  је: „Пословно одлучивање на савременом туристичком и хотелском тржишту“, а учесници конференције су научни радници из Србије, и земаља региона, који ће презентовати 25 научних радова на ову тему. Хотелијерство, односно угоститељство у Србији јеГенерално гледано, , према речима Ренате Пинџо, помоћнице министра у Министарству трговине, туризма и телекомуникација РС, доживело процват у  Србији у последњих неколико година.

https://www.youtube.com/watch?v=aOaibttom_g За Републику Србију је 2018. година била рекордна година са аспекта туристичког промета: са око 3,5 милиона долазака и 9,4 милиона ноћења, што је раст у висини од 11% у односу на 2017. На конференцији је најављено да ће у наредној седмици бити покренут тест-система Е-туриста о којем је било речи на претходне две конференције , а његова пуна имплементација очекује се у априлу 2020. године. Све актуелне теме које се тичу хотелијерства биће заступљене на овој конференцији на којој су присутни представници Академије,  хотелијера, агенција, државних институција..  Разменом искустава, кроз панеле и дискусије, радиће у истом циљу, а то је унапређење туризма у Србији кроз праћење трендова развијене европске праксе у хотелијерству и угоститељству, уопште. Мирјана Ранковић Луковић