За два дана 580 пријава рада на црно

Телефонски број за пријаву рада на црно, који је активиран пре само два дана, већ је дао добре резултате, речено је на састанку министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића са инспекторима из целе Србије.

Како је истакнуто на састанку, преко телефонског броја 0800 300 307 који је отворен како би грађани могли бесплатно да пријаве рад на црно, у понедељак и уторак примљено је преко 580 позива, што значи да је медијска кампања која прати ову акцију показала прве резултате. Од 110 обрађених позива, за 47 има основа да инспекција рада изађе на терен и утврди право стање, а у само две београдске општине у једном дану, током 375 надзора, инспектори рада затекли су 137 радника која су радили на црно.

– Грађани постају свесни шта добијају борећи се против рада на црно, што и јесте циљ Министарства. Пројекат „Реци НЕ раду на црно“ веома је битан за државу и њене грађане, али показује и велику одговорност према Краљевини Норвешкој, која је помогла у самој реализацији овог пројекта. Уколико га добро урадимо, сигуран сам да ће нам се отворити и многе друге опције за сарадњу – рекао је Ђорђевић и најавио наставак сарадње са скандинавским земљама на разним пројектима.

Извор: Данас Фото: Министарство рада