Захвалност учесницима Купа пријатељства (видео)

Поводом фудбалског турнира Куп пријатељства који се трећи пут одржава на Златибору, у хотелу Палисад је одржан коктел на ком су организатори турнира поздравили учеснике.

Као и сваке године током турнира омладинских селекција, одржан је коктел на коме се представник организатора Игор Микља захвалио свим екипама што су дошле на Златибор у тешком периоду због коронавируса. Председник општине Чајетина Милан Стаматовић пожелео је добродошлицу гостима и најавио да ће у будућности Златибор имати још бољу спортску инфраструктуру.

"Имамо озбиљне планове да од Златибора направимо српску Анталију и да улажемо новац у спортске терене. Од ове године почињемо са пројектима и неким почетним радовима. И ево, да вам откријемо ексклузиву, за наредни период општина Чајетина и Златибор ће кренути да гради један велики затворени терен, капацитета до пет хиљада гледалаца, тако да ћемо у овом делу Европе бити јединствени по спортској понуди,"

рекао је Стаматовић. Учесници су смештени у Туристичко - рекреативном комплексу Златибор и хотелу Палисад, који имају велико искуство у спортском туризму, а организацији турнира допринели су и Спортски центар Чајетина и општински Спортски савез.

"Желим да се захвалим испред туристичке привреде Златибора, особља хотела Палисад и свих нас који овде радимо што сте у ово тешко време и периода који траје већ годину и по дана, а знате да је туризам највише погођен целом овом причом, смогли снаге и дошли овде. Многи су до сада причали да није могућа Јадранска лига, и како ће екипе из бивше Југославије да играју утакмице... Видели сте сада да је на Златибору све могуће,"

рекао је директор хотела Палисад Војкан Јањић. Поклони су уручени представницима свих 12 екипа на турниру а то су Црвена звезда, Партизан, Војводин, Спартак, Слобода из Ужица, Динамо из Загреба, Сарајево, Жељезничар, Борац из Бања Луке, Слобода из Тузле, ОФК Титоград, Академија Пандев. Да подсетимо, турнир траје до недеље 6. јуна на теренима у насељу Фарма и стадиону Швајцарија.

https://www.youtube.com/watch?v=cN47AxwSaB8