Започета реконструкција Краљевог трга на Златибору

У складу са Планском документацијом, општина Чајетина започела је реконструкцију Краљевог трга на Златибору, чија вредност радова износи милион евра. Сва средства су обезбеђена из општинског буџета, а главни извођач је КЈП ''Златибор''. Осим ових радова, у плану је и измештање кишног колектора од језера до почетка апартмана низ Обудојевицу, као и додатни радови на чишћењу и сређивању језера који укључују постављање плутајуће бине за концерте и представе, светлосне ефекте и друге атракције.

Сви објекти и спортски садржаји са привременим дозволама биће измештени у посебне објекте који ће се налазити на потезу од Златног бора па до уласка у центар Златибора.

-Искористили смо овај период ванредног стања, што је велико олакшање како за власнике угоститељских објеката тако и за туристе, да средимо Краљев трг, али и друге локације за шта је било потребно и разумевање али и новац. За све ово имамо подршку и мештана и инвеститора, и надамо се да ће и туристи бити задовољни Финансијских проблема немамо и сада се показала као исправна одлука да улажемо у бројне туристичке садржаје на Златибору. Највећу финансијску штету од увођења ванредног стања тренутно трпе хотели и угоститељски објекти, зато верујемо да ће грађани Србије послушати препоруку Владе Србије и да ће ове године искористити свој годишњи одмор тако што ће посетити  Златибор, али и друга туристичка места у нашој земљи – изјавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина приликом обиласка радова..

Када је реч о доласку грађана из великих градова у своје викендице на Златибору, Стаматовић је рекао да општина Чајетина има одличну службу геронтодомаћица које помажу старијима у свим селима на подручју општине, као и да су сви ти новопридошли грађани својим средствима учествовали у изградњи инфраструктуре на Златибору и да због тога они морају да имају исти третман као и сви остали који овде живе и раде.

(извор и фото: Општина Чајетина)