Завршен конкурс библиотеке "Љубиша Р.Ђенић"; одређени добитници награда

д.радовић

Завршен је литерарни конкурс који је расписала библиотека "Љубиша Р.Ђенић" поводом стогодишњице рођења нашег великог писца , Душка Радовића. Тема је била "Да ли ми верујете?", а на њу су одговорила деца од другог до осмог разреда школа из свих крајева Србије.

Жири, у чијем саставу су били: Марија Јовановић - професорка српског језика и књижевности, Мирјана Ранковић Луковић - књижевница, Љиљана Ракић и Јелена Пантовић- библотекарке, одабрале су следеће радове:

- од 1. до 4. разреда прву награду добила је ученица другог разреда, Дивна Новаковић из Чачка, другу награду освојила је Ђурђа Ракчевић (4. разред) из Новог Београда, а трећу награду деле Вукан Дамњановић (2.разред) из Златибора и Марко Дуловић (4.разред) из Мачката.

У категорији ученика од 5. до 8. разреда прву награду освојила је Вања Филиповић (6. разред) из Чајетине, друго место припало је Александри Јовић (6. разред) из Врања и трећу награду деле Јована Глиџић (7. разред) из Ниша и Давид Јовашевић (7.разред) из Златибора. 

Свечана додела награда и промоција дечјег стваралаштва ће бити уприличена на дан рођења Душка Радовића, 29. новембра текуће године у 19 часова у сали библиотеке у Чајетини.