Завршен конкурс за Фестивал "Деца међу нарцисима"

нарциси

Литерарни конкурс који је расписао Културни центар Чајетина у сусрет 30. дечјем фестивалу " Деца међу нарцисима" је завршен. Из Србије, Црне Горе, БиХ, Македоније, стигло је 576 радова, а најбоље ће одабрати кума овогодишњег фестивала, Виолета Јовић, песникиња из Ниша, награђивани дечји писац, оснивач и уметнички директор Медијана фестивала дечјег стваралаштва и стваралаштва за децу и аутор 30 књига за најмлађе.

Под покровитељством општине Чајетина, Културни центар ће одржати тридесети дечји фестивал „Деца међу нарцисима, од 19. до 21. маја 2022. године. Циљ Фестивала је промоција најбољих дечјих литерарних остварења и зближавања деце из разних крајева земље и иностранства. 

По броју послатих литерарних радова и ове године се издвојила ОШ "Милутин и Дагиња Тодоровић" из Крагујевца који су послали 54 рада. Са 47 литерарних дечјих остварења, друга је била ОШ "Олга Милошевић" из Смедеревске Паланке.

Ауторе најбољих радова дечјег фестивала очекују вредне награде а неке од њих су: викенд на Златибору, викенд у Врњачкој бањи, улазнице за Дино и Авантура парк на Златибору и друге бројне награде.Такође ће бити додељена и колективна награда за ученике оних школа из којих се пошаље највећи број радова. 

„Сва три дана трајања фестивала, праћена су богатим програмом за децу различитог узраста а ми ћемо посебно истаћи последњи дан Фестивала који ће обележити следеће активност: дружење са песницима, коктел у Дино парку на Златибору, додела вредних награда и уживање у победничким стиховима 30. фестивала „Деца међу нарцисима“, интерактивни програм за децу, дечји хор и гости изненађења у Дому омладине у Чајетини."

За све награђене учеснике који нису са територије Општине Чајетина, а који буду присуствовали додели награда последњег дана фестивала, биће обезбеђен смештај на Златибору. 

 

Мирјана Ранковић Луковић