Завршен "Звезда куп"

У отежаним условима, на Златибору је у недељу завршен "Звезда куп".

Сви чланови СК Звезда, као и љубитељи нордијског скијања и сами такмичари су учинили све људски могуће да се стаза одржи за трку.

Имајући у виду временске услове дечје трке које су такође биле планиране за суботу су отказане док је стаза за сениорска такмичења измењена како би се боље искористили делови стазе на којима је било довољно снега. Иако су за недељу планирана спринт такмичења, топло време је учинило своје тако да је трећи такмичарски дан отказан.

“Никад тежи куп за организацију, али и никад дража трка. Ми смо учинили све што је било могуће како би се ово такмичење одржало. Оно што нас радује је ентузијазам и навијача и такмичара како би се испунили сви услови да се трке одрже. Успели смо да одржимо трке у петак и суботу у недељу то већ није било могуће", рекла је Мина Илић, селектор Нордијске репрезентације Србије.

У женској конкуренцији у трци на 5 км поново је тријумфовала Тимеа Лоринц која је имала време 17:55.8. Ања Илић је поправила свој резултат у односу на прву трку и заузела је друго место временом 18:24.3 док је треће место припало такмичарки из Грчке Параскеви Лаладопулу. Када су у питању младе такмичарке из Србије, Дженана Хоџић је била шеста, Емилија Бућић је била седма, Исидора Ћуповић (8), Сара Пипловић (9) и Андреа Марковић (10).

“Јако сам задовољна. Конкуренција је била тешка. Први дан сам имала много проблема са скијама, дала сам свој максимум и изборила сам се за треће место. Другог дана такмичења све је за мене било боље, боље сам припремила скије и успела сам да освојим друго место” истакла је Ања илић, чланица СК Звезда.

У мушкој конкуренцији такмичари из Румуније су поновили резултате од петка. Прво место је припало Константину Папену који је стазу од 10 км прешао за 28:48.4 што му је донело 37.40 ФИС бодова, друго место је припало Петрику Хоџиу који је био 25.5 секунду спорији. Треће место је освојило Махил Попа који је у односу на првог имао заостатак од 34 секунде.

“Златибор је добро место за смучање, већ сам се овде такмичио а долазио сам и на одмор. Задовољан сам резултатима, следи такмичење у Сјеници а потом ћу наступати на такмичењу у Немачкој,” рекао је за златибор.тв Константин Папену који је овог викенда на Златибору освојио две златне медаље.

Што се тиче домаћих такмичара најбољи резултат је имао Рејхан Шмрковић који је био 17, Ђође Пауновић осамнаести, Милош Ђорђевић (19), Никола Ђорђевић (20) и Тарик Аслани.

Резултати домаћих такмичара су били добри. У ФИС категорији смо освојили друго и треће место у женској конкуренцији, а посебно радује и све већи број млађих такмичара. Ове године смо у сениорску конкуренцију укључили 2005.годиште јер ми дуго нисмо имали младе такмичаре. Ово је само почетак, следеће године планирамо да у сениорској конкуренцији наступи 2006.годиште, а затим и 2007.годиште како би Србија за неколико година направила праву селекцију и репрезентацију која може да се такмичи на свим светским такмичењима.

Најбољи смучари Балкана наредних дана ће имати трке у Сјеници што ће бити нова прилика за освајање бодова и медаља у Балкан купу.

Извор: Златибор .тв