Завршена летња сезона на Ски центру Торник

Завршена летња сезона на Ски центру Торник

У недељу, 18. септембра, завршена је летња сезона у ски центру Торник.

Као и претходних година и ове сезоне, љубитељи планине имали су прилику да током летњих месеци уживају у бројним активностима, попут вожње бицикала, вожњи бобом на шинама или панорамском вожњом жичаром, као и другим спортско-забавним садржајима.

Поред многобројних садржаја овог лета Торник је био домаћин и веома атрактивних спортских манифестација међународног карактера као што су “Небеска трка” и “Трибалион”. Друга трка сезоне "Торник Скy Раце" одржана је 2. априла у организацији Скyруннинг асоцијације Србије и Црне Горе са преко 105 учесника, док је Трибалион одржан последњег радног викенда летње сезоне, 17. септембра, са скоро 2000 учесника.  Ове манифестације поред спортског карактера у коме су  учесници померали границе издржљивости заинтересовале су и велики број посматрача који су имали прилику да кроз ове активности упознају лепоте Златибора.  

У наредном периоду Скијалишта Србије интензивно раде на припремама за нову зимску сезону на Торнику, а  убрзо ће се у претпродаји наћи ски пасови по сниженим ценама. Ски центар „Торник" налази се на надморској висини од 1.110 - 1.490м, 9 км од туристичког центра Златибор. Укупан капацитет скијалишта је око 5.400 скијаша на сат. Ски центар Торник опремљен је са шестоседном жичаром, капацитета 3.000 скијаша на сат, два ски лифта типа ”сидро”, укупног капацитета 2.400 скијаша на сат. Пет стаза на располагању је скијашима а то су, Чигота, Торник, Рибница, Змајевац и Станкова раван које су покривене системом за вештачко оснежавање.