Завршена сезона за одбојкашице Златибора

Прва три ранга такмичења у одбојци за сезону 2019/20 сматрају се окончаним, одлучио је Одбојкашки савез Србије на електронској седници, чиме је ОК Златибор из Чајетине завршио сезону у Првој Б лиги Србије.

Због епидемије вируса КОВИД19 и проглашења ванредног стања у Србији, сва спортска такмичења су прекинута у марту. Одбојкашице Златибора су последњи меч одиграле у Руми 16. марта када су победиле са 3:0. Играчице Станка Брашанца су ове године у савезном рангу оствариле учинак од по осам победа и пораза чиме су биле на средини табеле.

Одбојкашице Инђије проглашене су за победнике Прве Б лиге са учинком 15/1 и пласирале су се у Прву лигу. Нови чланови Прве Б лиге су Зајечар, Гимназијалац из Краљева, Батајница и Панонија из Бачке Паланке који су се пласирали као победници регионалних група Друге лиге, као и Динамо из Панчева који је испао из Прве лиге. Ниједна екипа не прелази у нижи ранг па ће тако наредне сезоне Прва Б лиге бити проширена на 12 клубова.

Испоставља се да би екипи Златибора фалило две победе за пласман у виши ранг, јер ће поред Инђије у Прву лигу и Стерија и Нови Сад. Према речима председника ОСС Зорана Гајића, слична ситуација са прекидом такмичења десила се и 1999. године због бомбардовања, и додаје да се почетак следеће сезоне очекује у октобру 2020. године.