Завршено полагање мале матуре у Чајетини

испити

Ученици осмих разреда су јуче завршили полагање мале матуре. У понедељак и уторак ђаци су полагали тестове из српског језика и математике а јуче је био на реду комбиновани тест. Ове године због специфичне ситуације испити су се полагали у спортској хали у Чајетини, где су, захваљујући диектору Културног центра и радницима, деца добила одличне услове за рад: климатизовану просторију са добром расветом и озвучењем. 

У општини Чајетина малу матуру је полагало 157 осмака и то 94 из ОШ "Димитрије Туцовић", 48 ученика ОШ "Миливоје Боровић" из Мачката и 15 из ОШ "Саво Јовановић Сирогојно" из Сирогојна. 

Ученици су углавном задовољни како су урадили тестове и сада преостаје да се тестови скенирају и прегледају.

Прелиминарни резултати завршног испита ће бити познати 1.јула, затим следи решавање по жалбама, а коначни резултати ће бити објављени 5.јула. Предаја листе електронским путем ће бити могуће 6. и 7.јула (8.00 – 15.00), док ће у школама попуњавање листе жеља и унос у базу података бити могућ 7.јула од 8 часова.

Пријем жалби на изражене жеље и уношење исправки је планиран за 9.јул, а званичне листе жеља ученика ће бити објављене 13.јула. Потом следи упис  14 и 15.јула.

По завршетку овог дела посла биће објављени спискови слободних места за други уписни круг.