Завршна изложба у КЦ Златибор у 2021. години (видео)

слике

Синоћ је у галерији Културног центра на Златибору отворена последња изложба у овој години. Поставка "Видљиво - невидљиво" је рад академске сликарке Тање Николајевић Веселинов из Београда која иза себе има преко 35 самосталних и око 250 колективних изложби у земљи и иностранству.

Дивни пејзажи Србије сликани у маниру експресионоста, широког, смелог потеза, са пуноћом и богатством колорита, дело су уметнице Тање Николајевић Веселинов из Београда. Ова платна, након галерија у Мађарској, Француској, Италији, Аустрији, Америци, Јапану, Израелу, Индонезији..., од синоћ красе зидове галерије Културног центра на Златибору.

" Пејзажи су моја инспирација, а поготово пејзажи из Србије, живимо овде, волимо је.Ја сам успела да се инспиришем и кроз путовања захваљујући сликарству и кроз ликовне колоније које су се одржавале на Златибору, све  је то допринело да се изразим на уметнички начин и остварим ове слике. Предели приказани кроз слике су предели, Такова, Горњег Милановца, Хомоља, Хомољских планина, источни делови Србије који су мање доступни. Надам се да ће на следећој изложби бити предели из вашег краја", рекла је Тања Николајевић Веселинов, академска сликарка. 

На платнима ове сликарке више је присутна импресија одређеног предела него сам његов изглед, због чега посматрач бива увучен у ковитлац емоција које  обично изазивају ведрину, јер су и боје које уметница користи такве, са траговима и преплетом пурпура у нијансама зелене, сунчано жута која асоцира на радост, лепршавост, оптимистички поглед на свет око нас.

"Изложба носи назив "Видљиво - Невидљиво", оно што није голом оку видљиво у сваком тренутку мени се негде подсвесно појави и ја потом забележим, да би управо то невидљиво које се у нашим главама дешава приказала и приближила посматрачу", каже Тања Николајевић Веселинов, академска сликарка. 

Ова уметница, која иза себе има преко 35 самосталних и око 250 колективних изложби у земљи и иностранству, била је почетком године гост Међународног ликовног симпозијума који је одржан на Златибору, а садашњом самосталном поставком затвара једну годину која је по много чему била изузетно богата дешавањима у Културном центру Златибор. 

Мирјана Ранковић Луковић