Завршне припреме за подизање стубова гондоле (видео)

Радници компаније „Амига“ из Краљева, уз надзор стручњака из француске компаније „Помагалски“ обављају радове који претходе постављању стубова  за „Голд Гондолу“ Златибор, чиме ће почети четврта фаза радова на овом капиталом објекту у који је општина Чајетина уложила 13 милиона евра.

У току је постављање анкера, бетонирани су темељи стубова и када се бетон осуши, у наредних 10 до 15 дана поставиће се стубови, који се налазе код међустанице на Рибничком језеру. Тиме су демантоване бројне спекулације које су се ових дана појавиле у јавности у вези са француском компанијом “Помагалски”.

„Примедбе појединих званичника Републике Србије да је опрема застарела, да „Помагалски“ не ради како треба и да ће да банкротира нису тачне и ми морамо да реагујемо на те неистине јер желимо да заштитимо свој и углед својих партнера из Француске. Опрема је нова, ускладиштена је по највишим стандардима. Фирма „Помагалски“ учествује у свим пословима у вези са златиборском гондолом. Они имају разумевање за све проблеме који су настали због кашњења добијања дозвола и заједно с општином Чајетина губе свој новац јер гондола није стављена у функцију, а ми морамо да се правдамо за нешто што не постоји“,

каже Бојана Божанић, директор ЈП “Голд Гондоле” Златибор. На терену, с радницима фирме „Амига“ ових дана је и представник фирме „Помагалски“, који надгледа радове.

„Ово је велики пројекат који ће Златибору доста да донесе. Ми смо до сада радили на жичарама дугим два до три километра, а овај посао нам је најинтересантнији, јер је реч о најдужој панорамској гондоли на свету, дугој девет километара“,

каже Андре Паншерел,  представник француске фирме. Фирма „Помагалски“ доставила је комплетну финансијску и правну документацију о свом пословању, почев од финансијског извештаја компаније “Пома” са извештајем ревизора за 2017. годину, преко копије уписа у регистар из Трговинског суда Гренобла као доказ о регистрацији фирме и њеној активности и раду и данас, сертификата из Привредне коморе, из новембра 2017, до два најновија оригинална писма из банака као најверодостојнији доказ о солвентности компаније “Пома”.

https://www.youtube.com/watch?v=3BG-nU9IEdA&feature=youtu.be

Драгана Росић