Зимски распуст у ОШ "Димитрије Туцовић" (видео)

За ђаке Основне школе "Димитрије Туцовић" у Чајетини почео је други део зимског распуста. Ове недеље наставници попуњавају ђачке књижице по које ће ученици доћи у уторак 5. фебруара. 

Ово је школска година у којој је први пут у овој школи коришћен е-дневник. Према речима директорке Милке Васиљевић, закључивање оцена електронским путем је веома успешно завршено иако је било потешкоћа са сервером последње недеље. Родитељи су добили шифре и приступили е-дневнику али на радост и директора и наставника и даље је живи контакт основни вид комуникације родитеља са разредним старешинама.

"Све што је ново наставници и запослени, не само код нас у школи него иначе, примају мало са дозом неке резерве. Било је ту различитих мишљења. Моје лично мишљење и став да је то доста добро, да је олакшан рад. Видећемо на крају школске године кад се буду писала сведочанства колико ће нам бити лакше. Мислим да то програм све сам обрачуна и да нема места грешкама у просеку као што се до сада дешавало", каже Милка Васиљевић, директор Основне школе "Димитрије Туцовић".

Други део зимског распуста за основце и средњошколце у централној Србији почео је у петак 31. јануара и трајаће све до 14. фебруара. И ове године након распуста је и државни празник па ће тако друго полугодиште почети 18. фебруара. Осмаци би, поред тога, своје време требало да распореде тако да се у њему нађе места за припреме за полагање мале матуре.

"Наши наставници су почели са припремном наставом још у првом полугодишту. Одзив није баш сјајан, то је све на добровољној основи али ја овом приликом апелујем на родитеље да контролишу и да сарађују са предметним наставницима. Да инсистирају да ученици похађају ту наставу и нема потребе за приватним часовима. Мислим да сво неопходно знање могу да понесу одавде из школе само је потребно да долазе", додаје директорка Васиљевић.

Скијалиште "Торник" и ове године обезбедило је посебне погодности за чајетинске ђаке који ће моћи распуст да искористе за бављење зимским спортовима. Наиме, сви заинтересовани основци четвртком ће имати бесплатно скијање. Све што је потребно да понесу јесте ђачка књижица која ће бити улазница на скијалиште.

https://www.youtube.com/watch?v=RNSP8wO_XCQ&feature=youtu.be Данка Миловановић