Златибор 3х3 направио највећи успех у сезони

Баскет екипа Златибор 3х3

Баскет екипа Златибор3х3 направила је највећи успех ове сезоне освајањем трећег места на седмој станици Сокербет 3x3 турнира у Београду на терену Кавез на Ади Циганлији.

Тим који чине Чајетинац Бошко Чорбић, браћа Александар и Ратко Арсовић из Ариља и Стефан Тртовић из Нове Вароши је тако на трећем узастопом турниру ушао у полуфинале, али је поново недостајало среће за пласман у велико финале. Златибор 3х3 је најпре у групи био бољи од екипе Ђангјангжуан са 21:15, а потом и од Ауто куће Секулић са 21:14. У четвртфиналу квартет Златибора је савладао екипу Србије У23 са 19:16. У полуфиналу их је зауставио тим Ноко, који је претходно савладао једну од најбољих екипа Крупањ. Меч за улазак у финале донео је велику борбу, али је Златибор 3х3 изгубио са поеном разлике након што је дошао до изједначења 20:20.

Занимљиво да је екипа сада у серији улазака у полуфинале, након што је од почетка сезоне ређала пласмане у четвртфинале. Освајањем трећег места Златибор 3х3 се пласирао на завршни турнир Сокербет 3х3 лиге која ће имати и познате екипе из иностранства, а победник ће се пласирати на велики ФИБА Мастерс турнир у Прагу. Екипа Бошка Чорбића ће играти у групи А са екипом Пекинга, за коју наступају чувени Летонци и освајачи првог олимпијског злата Карлис Ласманис и Лаурис Миезис, а у овој групи је и млада репрезентација Србије. Мечеви завршног Сокербет турнира су у среду 12. јула од 17 часова уз пренос на ТВ Арена спорт.