Златибор дочекао Нову годину уз Мирослава Илића

Златиборски дочек традиционално је препознатљив по добром проводу, али и хладноћи, која додуше никоме не смета. Као што је и одлазећа 2019. година обележена занимљивим програмима и садржајима на централном месту на Златибору, тако је било и на дочеку Нове године. Био је ово један од напосећенијих дочека до сада, а разлог је наступ једне од највећих звезда наше народне музике Мирослава Илића. Бољем расположењу допринело је и традиционално послужење у виду куване ракије и куваног вина који су додатно загрејали посетиоце на препуном Краљевом тргу.

  https://www.youtube.com/watch?v=Zaj0lor-CSQ&feature=youtu.be

Програм је почео као и претходних година представом позориштанцета “Смајли” за најмлађу публику на Златибору. Представа “Наша деца и Деда Мраз”, приближила је малишанима Нушићево дело “Наша деца”, а врхунац забаве малишана био је излазак на сцену Деда Мраза који је поделио пакетиће окупљеним малишанима.

Главни догађај вечери почео је око 22:30 када је Мирослав изразио велико задовољство што у новогодишњој ноћи наступа на по његовим речима најлепшој и напитомијој српској планини и концерт почео песмом “Божанствена жено”.. Ређале су се хитови “Луцкаста си ти”, “Ти си ме чекала”, “Није живот једна жена”, “Девојка из града” и друге које је познати певач отпевао уз препознатљиву енергију и тако додатно загрејао публику . Пред сам улазак у Нову годину Мирослав је имао и специјалну објаву која се односила на просидбу Христијана из Скопља који је одлучио да у овој новогодишњој ноћи запроси своју девојку Фани и посветио им песму “Још те нешто чини изузетном”.Након тога уследило је одбројавање а публика је Нову годину дочекала уз трубаче Игора Митрића док је изнад језера приређен спектакуларан ватромет. Певач се вратио на сцену и са још пар песама завршио овај феномалан концерт, док је публика наставила славље у пуним угоститељским објектима на “”златној планини”.

Општина Чајетина и Туристичка организација Златибор су још једном одличном организацијом дочека оправдали поверење туриста чији се број повећава из године у годину и показали зашто је златиборски дочек један од најпосећенијих у нашој земљи. Програм новогодишњих концерата завршава се вечерас када на Краљевом тргу, наступа група Ван Гог од 21 час.

--

Туристичка организација Златибор