Златибор Fight Night- дебитантска победа Сретена Божовића; Ненад Нешковић поражен судијском одлуком

Дворана СТЦ Златибор другу годину узастопно била је домаћин борилачке приредбе Fight Night, која је окупила борце из региона у дисциплинама ММА и К1. Двојица Чајетинаца су учествовала: Сретен Божовић је тријумфовао у првој рунди, док је у веома исцрпљујућој борби Ненад Нешковић поражен са 2:1 судијском одлуком.

К1 - 65 кг: Марко Дмитровић- Алмин Хоџић

17- годишњи борац из Тузле серијом удараца у другој рунди показао је да је ближи победи, што је потврдио и у трећој, иако је овај период Дмитровић почео с неколико добрих удараца. Треба истаћи да је Дмитровић на турнир дошао као замена и да се спремао само четири дана.

-Први меч с Марком имао сам 2016. године и тада сам изгубио 2:1 одлуком судија. Жељно сам ишчекивао овај меч, имао сам додатну мотивацију и победио сам. Први пут сам на Златибору и похвалио бих перфектну организацију такмичења. Ако Бог да, догодине се опет видимо - изјавио је после борбе Хоџић.

ММА - 70 кг: Сретен Божовић- Фериди Ахмети

Чајетински борац, иако дебитант, после свега пар минута је серијом удараца победио такмичара Војводине, победивши прекидом борбе у првој рунди.

-Очекивао сам чвршћу борбу, спремао сам се добро, ово ми је ипак била прва борба у 2019. години. Не бих могао много тога рећи о самој борби, брзо се све завршило, противник није пружио јачи отпор. Ово ми је био први професионални меч, али ћу и у наредном периоду наставити са аматерским мечевима. У марту имам Првенство државе, спремаћу се за то колико ми обавезе око факултета дозволе. Мало тренирам у Сарајеву, мало овде - каже Божовић.

https://www.youtube.com/watch?v=Y1KDpEADDTs

К1 - 85 кг: Дамјан Савановић- Дејвид Кајевић

Црногорски боксер је био успешнији у овом веома занимљивом мечу.

ММА: Бахман Схарабиани- Драгутин Милошевић

Искусни "Бели" Милошевић је већ у првој рунди натерао противника на предају. Схарабијани је такође без много припрема ушао у такмичење, свега пет дана. К1: Петар Јаман- Данило Тошић Веома узбудљив и садржајан меч оставио је судије у недоумици, тако да је ово била једина борба вечери која је завршена без победника. Милан Радаковић савладао је Ивана Скока (ММА), док је још један дебитант, Јовица Крџић, прекидом у другој рунди славио против Влада Ковачевића (К1 - 86 кг).

Борац чајетинског КБВ Шогун, Ненад Нешковић (ММА - 84 кг), иако ношен подршком са трибина и уз веома добро издање у првој рунди, није успео да победи Стефана Ранђелова из Јагодине. Поражен је судијском одлуком са 2:1.

-Веома ми је жао, али Стефан је бољи на партеру од мене и то му је донело победу. Хвала публици која ме је бодрила, жао ми је што сам их разочарао. Борац сам и знам да признам пораз. Све честитке Стефану и његовом тиму - изјавио је видно разочарани Нешковић после меча.

У завршној борби вечери (ММА тешка категорија) Јусуф Хајровић је у првој рунди победио Александра Алексића, који такође није имао много времена за припрему меча.

[easy_image_gallery gallery="173"]

Покровитељ турнира била је Општина Чајетина, а организатори AFC асоцијација (Athletic Fighting Championship) и Спортски савез Чајетина.

Организатори су уручили признања појединцима заслужним за организацију овог догађаја, међу којима су били ген. сек. Спортског центра Чајетина, Мирко Петровић, председник Општине Чајетина, Милан Стаматовић, портпарол Општине Чајетина, Марија Јеремић и директор СТЦ Златибор, Јелица Тошић.