Златибор као нова дестинација за дигиталне номаде из перспективе Лиз Дуонг (видео)

Предавање о дигиталним номадима

У Иновационом бизнис центру на Златибору јуче је одржано предавање на тему Златибор као нова дестинација за дигиталне номаде, из перспективе младе Аустралијанке,Лиз Дуонг,која је пореклом из Вјетнама, а која већ две године живи у Србији. 

Оно што је битно у данашњем времену јесте препознати спону између традиције, посла и уживања, а управо на таквом месту се налази ИБЦ на Златибору, који у склопу свог простора,има капацитете који одговарају потребама посла којима се бави популација дигиталних номада.  

„Захваљујући нашем coworking простору, драга Лиз је дошла код нас у Иновациони бизнис центар, у ком смо јој уступили простор за рад.  Кроз неформалан разговор са њом, била ми јер јако занимљива прича  да мотором путује у земљи и иностранству и упознаје нова места, и тако тражи ново место где ће да живи и ради. Две године живи у Србији и бави се IT пословима. Оно што је за мене било јако фасцинантно јесте да се једна млада девојка упусти у овакву причу ,и самим тим сам желео да на леп начин прикажемо какава је прича дигиталних номада, свим мештанима и туристима Златибора“, рекао је Стојан Вуковић. 

Млада, амбициозна и перспективна Аустралијанка,Лиз,јуче је одржала предавање и говорила о Златибору као новој дестинацији дигиталних номада. Публика је имала прилику да се упозна са њеним искуствима, као и предностима и манама када је овакав начин рада упитању , али и шта је то што Златибор чини атрактивним за људе који живе и раде на исти начин као ова млада Вјетнамка . 

„Циљ мог предавања данас је да упознам људе шта значи дигитални номад, како постати дигитални номад, и да објаним оне тамне стране дигиталног номадства које су по мени јако битне. Причаћу и како ми се свидео Златибор, овде сам други пут до сада,a дошла сам право из Никшића у ком сам одржала исто ово предавање“, рекла је Лиз Дуонг. 

Организатор вечери је Иновациони бизнис центар, пословни простор, који је популаран широм света и погодан за све IT послове .