ТО Златибор на Београдском сајму туризма (видео)

Туризам у Србији је важна грана и покретач привредног развоја цела земље. Према статистичким подацима, Србију је прошле године посетило више од 3,5 милиона туриста и остварено је више од 10 милиона ноћења.  Стога не чуди да Међународни београдски сајам туризма изазива сваке године велику пажњу посетилаца из земље и иностранства.

https://www.youtube.com/watch?v=kw4X6VQMOCU

На 42. Међународном београдском сајму туризма међу скоро 900 излагача из више од 40 земаља , а у оквиру ТО Србије, своју понуду представља и ТО Златибор. Ове године  велики број златиборских хотелијера на штанду ТО Златибор упознаће заинтересоване посетиоце са предностима својих аранжмана и могућностима резервисања места по повољнијим ценама. Што се тиче самог Златибора, и овога лета својим гостима понудиће нове атракције и локалитете.

"С обзиром да смо навикли да из сезоне у сезону госте обрадујемо неким новим садржајима, тако ће бити и ове године на Златибору. Морамо да кажемо да се радујемо завршетку радова на нашој највећој инвестицији, а то је Гондола која ће повезати центар Златибора са врхом Торник и заиста се надамо да ћемо већ овог лета моћи да уживамо у тим вожњама. Овога лета се такође отвара још један занимљив локалитет. Заправо, активираће се један забавно тематски парк који се налази у Водицама, на 10км од самог туристичког центра Златибор, где ће бити спој америчке и традиционалне архитектуре", рекао је Владе Живановић, директор Туристичке организације Златибор.

И у 2019. години ТО Златибор забележила је повећање броја туриста, укупно 8 %, а повећање посета страних гостију за 34%. Међу иностраним посетиоцима је било оних који већ неколико година уназад долазе из Русије и Кине, као и са нових дестинација као што су Белгија, Немачка, Израел, Холандија, Италија... Иначе, излагачи се надају да ће овогодишњи сајам испунити сва очекивања, али и да ће оборити рекорд у броју посетилаца и склопљених договора будући да су, поред сајамског дела, предвиђени и пословни састанци. Током четири дана очекује се да ће Сајам туризма у главном граду Србије посетити око 70.000 људи.

Мирјана Ранковић Луковић