Златибор на хиљадама новогодишњих фотографија

Током прва два дана 2020. године и последњег дана 2019. године објављено је више од 2000 фотографија са ознаком локације Златибор на друштвеној мрежи Инстаграм. Поред мештана, велики број туриста поставља своје слике са одмора, што говори у прилог великој посећености ове дестинације, а број објављених фотографија расте готово из минута у минут.

Kорисници Инстаграма су се најчешће сликали поред Језера, познате дрвене скулптуре "Златиборски брзи воз", на Споменику, а довољна количина снега допринела је атрактивности фотографија у природи. Дељена је и атмосфера са дочека уз Мирослава Илића и ватромет, као и осталих концерата са Kраљевог трга где су наступали Ван Гог, односно Маја Беровић и  оркестар Дејана Петровића.

Међу овим објавама су оне које су на профилима чији садржај је јавно доступан, тако да се може очекивати да их има још на "закључаним" профилима. Осим локације и ознаке #Златибор, велики је и број фотографија из златиборских угоститељских објеката који су, традиционално, спремили програм за своје посетиоце, па су тако осим кулинарских ужитака, и богате понуде пића, госте забављали Аца Лукас, Жељко Шашић, Славица Ћуктераш, Ђани, Андреана Чекић...

За многе је долазак на Златибор постао ствар престижа, па је јасно зашто је "чекирање" на овој планини постало неизбежно, како за млађу популацију, у складу са корисничком структуром друштвених мрежа, али и за старије. Током трајања зимске сезоне, очекивано је да ће се овај тренд бројности објава са Златибора одржати.

https://www.instagram.com/p/B60gw-xnzzZ/ https://www.instagram.com/p/B60hfdcJGxQ/ https://www.instagram.com/p/B60UEgjAFSz/ https://www.instagram.com/p/B6y3rhQAt8i/ https://www.instagram.com/p/B60kbTeg8Z3/ https://www.instagram.com/p/B60fpT4JEKb/ https://www.instagram.com/p/B60fQ-bnnKJ/ https://www.instagram.com/p/B60cOmDljUB/ https://www.instagram.com/p/B60b2_3pa5m/