ТО Златибор: Најава почетка реализације нових пројеката (видео)

тоз

ТО Златибор у својим промотивним кампањама најављује нове капиталне пројекте Општине Чајетина који се тичу туристичке понуде ове, све ексклузивније, дестинације. Неки од њих крећу са реализацијом већ ове године.

Промотивне кампање ТО Златибор се наставља. Осим атрактивних локација,програма предстојећег културног лета и других занимљивости туристичке понуде, директор ТО , Владимир Живановић, најављује и почетак реализације нових пројеката 

„ За туризам и туристичку понуду најзначајнији је почетак изградње спортског парка који ће имати око 25 фудбалских игралишта који се граде на простору иза хотела „Торник“ ка Рибници, који ће бити изграђен по последњим стандардима УФА и ФИФА. Са садшањих четрдесетак екипа које годишње Златибор, као дестинација, угости  , та цифра ће бити, сигуран сам , и до пет пута већа. Изградњом таквог спортског комплекса подићи ћемо, пре свега, квалитет спортског туризма на виши ниво, а идеја нам је да његовим завршетком повучемо нове инвестиције, нове хотелске ланце који ће видети потребу отварања својих објеката на овом простору, као и додатно уређење постојећих објеката и још јаче позиционирање дестинације Златибор у сврху спортског туризма. Сигуран сам да ћемо да привучемо и неке веће европске клубове који ће Златибор видети као своју дестинацију за базичне спортске припреме.“

Ове године се очекује и почетак радова на пешачкој стази које ће повезати центар Златибора са међустаницом гондоле и Рибничким језером. Техничка документација је завршена а траса, која ће пратити путању гондоле, имаће одвојене стазе за пешаке и бициклисте са пратећим садржајима, одмориштима, парковима за децу, видиковцима, простором за рекреацију.

"Ту ће бити јединствен мобилијар који ће изградњом такве стазе бити дефинисан. Идеја нам је да тако урадимо и на осталим пешачким локалитетима тако да на територији општине Чајетина буду препознатљиве, униформисане, јединствене, и да пруже кроз различите амбијенте и различит садржај туристима који ће се на њима осећати сигурно и безбедно", каже Живановић.
ВЖ
Општина Чајетина у овом тренутку се ангажује у изради планске пројектне техничке документације за изградњу голф терена на међустаници гондоле, каже Живановић. У току је поступак израде Студије оправданости за изградњу тих терена, којима би Златибор добио и нешто другачију клијентелу. 
ТО Златибор је, у сарадњи са Општинском управом, дошла на идеју да се уради пројекат изградње Конгресног центра, мултифункционалног објекта који би био на располагању и хотелијерима и туристичкој привреди Златибора, а који би имао капацитет за преко две хиљаде учесника. Мултифункцуионалност Конгресног центра би дала моућност да се у њему такође одржавају сајмови, концерти, изложбени салони и слично, што би Златибору као дестинацији дало нови печат, нагласио је Владимир Живановић. 

Мирјана Ранковић Луковић