Златибор најавио летњу туристичку сезону у Требињу

делегација

Туристичка организација Златибор је у петак и суботу, 19. и 20. маја, учествовала на мини сајму туризма у Требињу. У оквиру манифестације „Свечано отварање летње туристичке сезоне“ гости града Требиња биле су Туристичке организације из земаља региона са којима Требиње има дугогодишњу успешну сарадњу, међу којима је и Златибор. Поред директора Туристичке организације Златибор, Владимира Живановића, гости Требиња били си и чланови делегације општине Чајетина, председник општине Милан Стаматовић и директор Туристичко-рекреативног комплекса Златибор, Никола Новаковић. Сусрет са представницима града Требиња била је прилика да се сумирају резултати досадашње успешне сарадње две локалне самоуправе и да се поставе темељи даљој сарадњи, која ће у будућности донети бројне бенифите и општини Чајетини и граду Требињу. 

Ова манифестација је била прилика да грађанима и бројним туристима Требиња Златибор представи своје туристичке потенцијале и најави предстојећу летњу сезону. Богат културно-забавни програм манифестације у централној градској зони Требиња окупио је велики број посетилаца који су имали прилику да се упознају са целокупном туристичком понудом Златибора, смештајним капацитетима, атракцијама и активностима које су им на располагању уколико одлуче да свој одмор проведу баш на „златној“ планини. На штанду Златибора током целог дана било је ужурбано и весело. Посетиоци заинтересовани за понуду Златибора смењивали су се на штанду са бројним питањима. Највеће интересовање привукла је Голд гондола, а посетиоце штанда интересовале су и информације о ценама смештаја, спа и велнес понуди хотела, излетима, као и адреналинским активностима које су им на Златибору на располагању током целог лета. У оквиру штанда Туристичке организације Златибор, становницима и туристима Требиња представио се и Дино парк, који је за све присутне организовао занимљив квиз са вредним наградама. У оквиру штанда Златибора, на главном градском тргу у Требињу, представила се и компанија "Балкан Square" која у центру Златибора гради модеран стамбено-пословни простор, који ће у великој мери подићи ниво квалитета туристичке понуде на Златибору.

У суботу, 20. маја, у оквиру манифестације, у хотелу „СЛ Idustry“ одржана је Конференција „Регионална сардања – пут ка одрживом туризму“ на којој је један од говорника био директор Туристичке организације Златибор, Владимир Живановић. У оквиру панел дискусије „Значај регионалне сарадње у туризму“ директор Живановић говорио је позиционирању Златибора као једне од најуспешнијих туристичких дестинација региона, о позитивним примерима из праксе рада Туристичке организације Златибор, о значају регионалне сарадње за развој турзма на Златибору и примерима успешне регионалне сарадње коју је Златибор до сада остварио са бројним установама и организацијама широм региона.

Иза Туристичке организације Златибор и Туристичке организације града Требиња је дугогодишња успешна сарадња, која је у децембру 2022. године озваничена потписивањем протокола о сарадњи.