Златибор поново убедив пред други АБА2 турнир

Утакмица Златибора и Вршца

Кошаркаши Златрибора победили су екипу Вршца резултатом 98:77 у деветом колу Адмирал бет Кошаркашке лиге Србије на домаћем терену у Спортској дворани у Чајетини. Добром игром у оба правца чајетински тим је обезбедио миран одлазак на други турнир НЛБ АБА2 лиге који почиње у понедељак 21. новембра у Сарајеву. 

Тим Страјина Недовића је имао препознатљиво добро отварање утакмице, одбио је нападе Вршчана током првог полувремена и у последњих четири минута друге четвртине серијом 18:4 дошао до недостижне разлике. Занимљиво да је тренер гостију Владимир Ђокић приметио да његови тимови углавном, убедљиво губе на Златибору у претходним сезонама, што се десило и у овом мечу у којем је прекинута серија Вршца од пет узастопних победа.

Најефикаснији у победи били су капитен Немања Протић и Марко Тејић са по 16 поена, два мање је постигао Брано Ђукановић, док је Тадија Тадић убацио 12 поена и поделио 10 асистенција, док је Лазар Јоксимовић поред девет поена имао и 11 скокова

Екипа Златибора у недељу путује у Сарајево на АБА2 турнир где се најпре састаје са екипом ТФТ из Скопља у понедељак од 21 час, потом игра против Шенчура у четвртак од 15 часова, и на крају против Широког у недељу од 18 часова.