Златибор проглашен за најбољег домаћина бициклистичке трке кроз Србију

Златибор је и званично проглашен за најбољег домаћина етапе на прошлогодишњој, 59. међународној бициклистичкој Трци кроз Србију, преноси Радио телевизија Србије. Светски бициклисти, учесници трке, у анкети нашег Бициклистичког савеза сврстали су Златибор у ред најбоље организованих етапа на којима су икада учествовали.

Бициклистички савез Србије прогласио је Златибор најбољим етапним местом на прошлогодишњој, 59. бициклистичкој Трци кроз Србију на којој је учествовало више од 150 такмичара из 30 светских земаља.

Поред изузетног гостопримства, одличног културно уметничког програма који су Златиборци приредили нашим пријатељима из читавог света и прелепим природним лепотама самог Златибора, општина Чајетина је померила границе својим укључивањем у организацију трке, чему у прилог говори и оцена светских бициклиста који су у анкети нашег Бициклистичког савеза сврстали Златибор у ред најбоље организованих етапа на којима су икада учествовали.

Самим тим донета је одлука да Златибор понесе ово престижно признање, за најбољег домаћина. Претходне године бициклисти су имали прилику да виде како теку радови на изградњи најдуже панорамске гондоле на свету, која повезује центар Златибора са ски центром Торник.

На прошлогодишњој етапи на Златибору тријумфовао је Енрико Салвадор из Италије који је кроз сам центар Златибора водио велику борбу са репрезентативцима Србије, али је на крају у сјајној завршници тријумфовао, дошавши сам на циљ етапе. Салвадор је на крају био и победник у генералном пласману Трке Кроз Србију и прва звезда прошлогодишњег такмичења. Председник Бициклистичког савеза Србије Бранко Бановић уручиће ове недеље председнику општине Чајетина Милану Стаматовићу почасну жуту мајицу, као најбољем домаћину у 2019. години.

С обзиром на то да ће се овогодишња, јубиларна 60. Трка кроз Србију возити од 31. августа до 4. септембра, од Источног Сарајева у Републици Српској све до Новог Сада, до тада ће према плановима бити завршена и гондола, те ће се многим бициклистима из Италије, Француске, Немачке, Русије, Аустрије, Холандије, Сједињених Америчких Држава и других земаља, ове године испунити и та жеља - лепоте Златибора моћиће да посматрају из најдуже панорамске гондоле на свету.

(Извор: РТС)