ТО Златибор - у сусрет летњој туристичкој сезони (видео)

z

Годинама уназад, пред летњу туристичку сезону, представници Туристичке организације Златибор, труде се да обиђу што више градова, да на тржишту буду што више медијски активни и присутни како би потенцијалне туристе и све заинтересоване, упознали са садржајима у којима ће моћи да уживају током летње туристичке сезоне. Богат програм Културног лета, са мноштвом добрих извођача који ће наступати на Краљевом тргу, свакодневним биоскопским и позоришним репертоаром у Културном центру, од ове године ће употпунити и сензационална фонтана на језеру чије ће отварање бити на Дан општине Чајетина, 30. јуна.

За мање од месец дана, представници Туристичке организације Златибор обишли су више од 20 градова широм Србије. Под слоганом "Златибор - твој прави избор" најављена је летња туристичка сезона на најпосећенијој планинској дестинацији у нашој земљи.

"Промоције су биле конципиране тако да смо имали наступе на централним трговима а присутни су били и локални медији који су преузели сва наша саопштења и најаве свих садржаја и ја заиста, по одзиву који је био на тим дестинацијама, верујем да ће ова летња сезона  бити веома добра и да ће се велики број туриста одлучити за Златибор као своју овогодишњу дестинацију за одмор. Ми смо сву нашу енергију усмерили ка најави нових садржаја", каже Владими Живановић, директор ТО Златибор.

На свега пар минута хода од Краљевог трга и хотела Торник, испод трасе гондоле, туристима ће бити омогућено уживање у нетакнутој природи изградњом пешачке стазе која ће повезати центар Златибора са међустаницом гондоле. 

"Још једна у низу инвестиција коју спроводи локална самoуправа општине Чајетина, нуди туристима могућност пешачења, вожње бицикла, електричних тротинета а повратак до самог центра може бити и гондолом. Стаза је већ назначена, остаје да се стави бехатон, пар одморишта, пар чесама, клупа, као и простора за одлагање смећа".

За Дан општине планирано је и отварање спектакуларне фонтане са несвакидашњим звучним и светлосним ефектима.

"Фонтана ће бити преко 100м широка, са воденим млазовима који ће ићи увис и до 25м и све то са светлосним и звучним ефектима који ће бити постављени на Краљевом тргу. Програмски доста добро упаковано са амбијентом наше планине и са реномеом какав носи туристичка дестинација Златибор".

И у наредном периоду радиће се на промоцији Златибора ван граница наше земље а посета блогера и националних медија у сарадњи са ТО Србије, планирана је у току наредних седам дана. 

"Разговарали смо са великим бројем туриста, поделили смо информације и нема разлога да не верујемо да ће ово бити једна успешна сезона за општину Чајетина и туристичку дестинацију Златибор, на наше задовољство и на задовољство великог броја хотелијера. Верујем да ћемо оборити рекорде и статистику коју смо до сада поставили и да ће ово бити веома успешна сезона".

На Златибору ускоро почиње летња сезона за коју се у Туристичкој организацији Златибор припрема веома богат и разноврстан програм у оквиру манифестације Златиборско културно лето.