Златибор уиграва нове играче (видео)

Фудбалери Златибора припремају се за нову сезону са искуством дебитантског учешћа у Суперлиги Србије. Тренер Предраг Ристановић је екипу окупио 24. јуна и још се ради на формирању састава који у Прву лигу Србије улази са већим амбицијама од борбе за опстанак.

„Имали смо ту сезону у Суперлиги где смо видели да смо мало неискусни за то такмичење, нисмо направили ни добар прелазми рок на почетку првенства, највише због материјалних средстава. Најбитније је да се клуб стабилизује, да направимо добру екипу која се неће борити за опстанак. Мислим да ћемо направити конкурентну екипу и да ћемо изборити место у плејофу, да ћемо бити у горњем делу табеле, и ако се укаже прилика за повратак у Суперлигу, искористићемо је,“

каже Ристановић. Неколицина играча је напустила екипу, а из прошлогодишњег састава ту су између осталих голман Савић, Николић, Милорадовић, Богићевић, Денић, Муламуратовић, Дашић... Као појачања су стигли Сергеј Стаменић из Слободе, Богдан Рмуш и Назим Хаџибулић из Јошанице, Никола Симоновић из Динамо Врања, Марко Марковић из Смедерева, Ђорђе Ивковић из Радничког из Сремске Митровице, голман Александар Савић, као и млади Чумић, Радоман и Врбић а други пут у клуб је дошао искусни повратник Петар Јовановић који ће бити капитен.

„Јовановић са својим искуством треба да буде вођа на терену. Мислим да он показује овим млађим играчима како се тренира, како се бори, шта је професионалан однос према клубу и обавезама и зато је поново овде. Што се тиче млађих, они су наша будућност и надамо се материјална сатисфакција јер ако некога продамо, имаћемо додатних средстава поред финансија које нам даје општина Чајетина. Ових година смо то радили, као мали клуб смо правили не превелике трансфере, али увек неко одавде оде у већи клуб, што је за нас показатељ да добро радимо,“

Након прве три припремне утакмице у којима је фокус био на провери играча који су на проби, у наредним мечевима Златибор ће више радити на уигравању тима, најпре против Рудара и Јавора. До почетка такмичења има око месец дана, а могуће је довођење проверених и искусних играча. План клуба је да настави да напредује, како у организационом смислу, тако и у инфраструктурном, са клупским објектом који се гради на Швајцарији, тако и са новим стадионом чија је изградња најављена.

https://youtu.be/Gei_uu6S4jM М. Ј.