Златиборска екипа у четвртфиналу Купа Србије "Дејан Димитријевић" у баскету 3х3

Првог дана Kупа Србије "Дејана Димитријевић" у баскету 3x3 одржано је такмичење по групама, а од две домаће екипе са Златибора, једна је успела да се пласира у четвртфинале. За суботу су заказане елиминационе борбе осам најбољих екипа, а бронзани Олимпијци у овом спорту Дејан Мајсторовић и Михаило Васић посетиће турнир и дружити се са учесницима и посетиоцима.

И ове године, четврти пут је препознатљиви терен постављен на Kраљевом Тргу што је привукло велику пажњу гледалаца, нарочито у вечерњим часовима. На терену су виђене добре партије баскета, а фаворити су углавном оправдали очекивања, уз вероватно најбољи наступ локалних састава.

Екипа Хотел Ирис други пут је ушла међу најбољих осам због две победе у групној фази. Након пораза од фаворита Уба, савладали су КБГ Филигран (17:11) и Б3х3Л Прашина (20:17), а играли су у саставу Никола Kнежевић, Сеад Хаџифејзовић, Драгомир Маројевић (брат бившег играча Златибора Радомира) и Чајетинац Лазар Јоксимовић. Управо је млади кошаркаш Златибора пријатно изненадио добрим играма, с обзиром да нема искуства у 3x3 свету.

Тим Kраљев Трг је сјајно почео турнир савладавши екипу Kрагујевца 12:9. Ипак, Ђорђе Раковић, Раденко Смоловић, Бранко Брашанац и Бошко Чорбић су потом изгубили две партије, али су у обе били веома добри, против АK Секулић су водили већи део баскета, а против једног од фаворита турнира Чуке су попустили у финишу.

Поменути Уб и Чука су непоражени тимови после групне фазе уз Раљу Гранд Слот и Вулвсе, који су направили изненађење и савладали Kрупањ предвођен искусним Небојшом Бошковићем у групи. Тако ће Крупањ већ у четвртфиналу играти против Уба и Ивана Поповића, најбоље пласираног играча на ФИБА ранг листи међу учесницима Купа на Златибору.

Остале четвртфиналне парове чине Раља Гранд Слот - Ауто кућа Секулић, Чука - Анонимуси, Вулвс - Хотел Ирис.

У суботу ће се одржати и такмичења у закуцавањима и шутирању тројки.

Партнер Кошаркашког савеза Србије у организацији Купа "Дејан Димитријевић" је Спортски центар Чајетина, уз помоћ Туристичке организације Златибор и Туристичко рекреативног комплекса Златибор. Финалисти ће обезбедити учешће у великом финалу првенства Србије. Шампион осваја и чек на 120.000 динара, док другопласираног очекује награда од 40.000 динара и опрема Kошаркашког савеза Србије, а трећа екипа ће инкасирати 20.000 динара, те ће добити и опрему Савеза, док је обезбеђена и награда за четвртопласиране – 20.000 динара.