Златиборска „Голд Гондола“ након обимних радова наставила са радом (видео)

b

Након рада од годину и по дана, у ЈП "Голд Гондола" донета је одлука о додатном унапређењу система, што пре свега подразумева повећање капацитета гондоле. У те сврхе, докупљено је 18 нових кабина, додати су нови каблови и оптичка влакна на траси дугој девет километара. Изграђена је и монтирана наткривка на крајњој станици и обављен читав низ радова на побољшању система и увођењу нових софтверских решења. У току је изградња управне зграде на почетној станици као и наткривка.

Након обимних радова на реконструкцији мреже, најдужа панорамска гондола на свету летњу сезону дочекује са укупно 72 кабине, које подразумевају 800 путника на сат чиме се временски период чекања изузетно скраћује . Рекорди постављени у броју превезених путника су импресивни и у питању је преко 350.000 задовољних корисника. Поновни пријем путника на златиборској гондоли почео је од понедељка 20. јуна. Тренутно радно време је од 11-16 часова а последњи полазак са Торника од 17 часова.

„Осим радова које смо са општином Чајетина иницирали , одвијају се и радови на почетној станици Гондоле где градимо управну зграду, уређујемо плато и надстрешницу како би тај простор био много бољи и лепши. Циљ нам је да сваке године понудимо нешто ново, како у инфраструктури, тако и у садржајима. Ови радови ће се наставити и након поновног почетка рада гондоле за ову сезону и овом приликом молим све да буду стрпљиви а градилиште ће свакако бити обезбеђено“ рекла је Бојана Божанић, директорка ЈП „Голд Гондола“.

Радови на последњој станици, оптичком каблу као и радови на кабинама, у потпуности су рађени са француском компанијом „Пома“ а од велике помоћи била је и Горска служба спасавања са својим искуством. Највећи терет пао је на раднике гондоле који су се максимално потрудили да те послове изведу до краја и спремно дочекају почетак летње сезоне.

„Захваљујемо се свима који су се потрудили да све буде урађено у року, на првом месту мојим колегама из Гондоле, компанији „Пома“, ГСС-у, нашим јавним предузећима који су нам изашли у сусрет и са којима смо брзо и ефикасно радили како би овај 20. јун био тај дан отварања. Било је ту пуно изазова али заиста сам срећна што све тече по плану и динамици како смо и дефинисали још пре два месеца“.

У потпуности је промењен изглед последње станице гондоле, приликом чега је опрема заштићена од спољних атмосферских утицаја и уједно омогућен лакши посао запослених и бољи угођај гостију. У наредном периоду планирано је проширење наткривке док су радови на пројекту уређења читавог простора увелико у току.

„Оно што мислим да је најважније истаћи јесте да је нама безбедност путника на првом месту. И поред радова завршених пре времена, желим да истакнем да поновни почетак рада прате висока безбедоносна правила и услови које ми желимо поново да прођемо како би се наши путници без проблема, као и до сада, возили гондолом и уживали у прелепим пределима Златибора, што гондола уствари и има за циљ“.

Из ЈП „Голд гондола“ поручују да путнике очекује доста нових садржаја и догађаја који ће бити организовани на гондоли а радиће се и на унапређењу атракција на међустаници и на последњој станици.